Veste bună pentru posesorii de mașini hibride. Cu cât se va reduce impozitul

84
Veste bună pentru posesorii de mașini hibride. Cu cât se va reduce impozitul - vestebunapentruposesoriidemasini-1425812746.jpg

Articole de la același autor

Impozitul local perceput de primării pentru autoturismele hibride va fi redus cu 95%, potrivit unui proiect de lege al Ministerului de Finanțe, relatează Economica.net. Posesorii de mașini hibride vor plăti în acest an un impozit local de doar 5% față de valoarea de anul trecut, potrivit unui proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal, lansat în dezbatere de Ministerul Finanțelor. În acest moment, la calculul impozitului local, nu se ține cont de tipul de propulsie al mașinii. Singurul criteriu este cel al capacității cilindrice, taxa locală fiind calculată prin aplicarea unei valori fixe, în lei, la fiecare 200 de centimteri cubi.

După ce proiectul Finanțelor va deveni lege, taxa locală pentru un autoturism cu propulsie hibridă cu o capacitate cilindrică a motorului clasic de 1,8 litri, de exemplu, scade de la 162 de lei la doar opt lei.

Reduceri ale taxei pentru mașini hibride au fost operate în anii 2011 și 2012, când valoarea lui a fost redusă cu 50% și, respectiv, 95%. Ulterior, din Codul Fiscal au dispărut aceste reduceri. Nu există o statistică oficială cu numărul de mașini hibride în România, iar relatările oficiale vorbesc despre cifre care merg de la câteva mii până la 10.000 de vehicule.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4922 secunde