€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Veste bună pentru cei care își fac pașapoarte! Programul la ghișee, prelungit cu două ore

Ştire online publicată Luni, 30 Iulie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Șeful Direcției Generale de Pașapoarte, comisarul Mirel Toancă, a declarat, zilele trecute, că Ministerul Afacerilor Interne a decis prelungirea programului de lucru la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, de luni, 30 iulie, pentru eficientizarea activității de eliberare a acestor documente.


„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a eficientiza activitatea de eliberare a pașapoartelor s-a decis prelungirea programului de lucru cu două ore, acesta fiind acum de la ora 8.30 la 18.30, de luni până vineri. Măsura este valabilă până la 31 august 2018, pentru 30 de județe: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea și Vaslui. Pentru municipiul București și județul Ilfov, timpul de lucru a fost prelungit pentru primele 3 zile ale săptămânii, programul fiind de la ora 8.30 la 18.30”, a declarat, sâmbătă, șeful Direcției Generale de Pașapoarte, Mirel Toancă.


Potrivit acestuia, ca urmare a suplimentării, de astăzi, 30 iulie, la nivel național vor funcționa 209 ghișee de primiri cereri și eliberări documente de călătorie.


Șeful de la Pașapoarte a reamintit faptul că, din această lună, au intrat în vigoare mai multe modificări legislative privind eliberarea sau valabilitatea pașapoartelor, cea mai importantă schimbare fiind creșterea valabilității pașaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani și modificarea condițiilor în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar.


„Acest tip de pașaport se eliberează într-un termen ce nu poate depăși trei zile lucrătoare, doar în situații obiective, în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea pașaportului simplu electronic”, a declarat Toancă.


Reamintim că, începând cu data de 20 iulie, pașapoartele simple electronice care s-au emis pentru persoanele adulte au valabilitate de 10 ani. Până la această dată, termenul de valabilitate era de cinci ani. Pentru celelalte segmente de vârstă, termenul de valabilitate rămâne nemodificat - 3 ani pentru persoanele cu vârsta de până la 12 ani, respectiv 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8058 secunde