Verificări la CFR după ce un militar a murit în Gara din Alba Iulia în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie

371
Verificări la CFR după ce un militar a murit în Gara din Alba Iulia în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie - img7243560x53390617500-1542981925.jpg
O comisie va cerceta cauzele producerii accidentului în urma căruia un militar și-a pierdut viața în gara din Alba Iulia, în timp ce descărca vehicule militare pentru parada de 1 decembrie, informează vineri CFR SA.

"Referitor la accidentul din stația Alba Iulia vă informăm că o comisie abilitată va cerceta condițiile producerii acestui tragic accident, în care un militar și-a pierdut viața și, totodată, va stabili și care au fost cauzele exacte. Conducerea CFR își exprimă public regretul pentru acest tragic accident și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate", a anunțat CFR S.A.

Un militar a murit, vineri dimineața, în gara din Alba Iulia, în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie. Este vorda despre plutonierul Orosz Alexandru, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "POTAISSA", care venea cu convoiul de la Turda. Bărbatul s-a electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară, anunță MApN într-un comunicat de presă.

"Este un moment nefericit pentru noi. Din păcate, un militar în această dimineață și-a pierdut viața. Voiam să fie un moment de bucurie pentru toți românii, dar anunțăm că azi (vineri, n.r) un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Potaissa, localitatea Turda, județul Cluj, care executa o misiune pe timpul debarcării tehnice militare în Gara Alba Iulia, tehnică ce urma să participe la ceremonia militară din 1 decembrie, și-a pierdut viața. A fost surprins în timpul manevrelor de debarcare a tehnicii de un arc electric. (...) Conducerea MApN e alături de familia militarului. Comanda unității a stabilit o echipă care să cerceteze cauzele producerii acestui tragic eveniment", a declarat colonelul Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și Isu Alba. Potrivit unui martor, când militarul a ieșit din tancul aflat în convoi pe linia de cale ferată, s-a produs un arc electric și s-a auzit "o bubuitură".

"A fost aruncat ca o păpușă", a spus acesta.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" cercetează cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar Cluj.

sursa: www.romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.313 secunde