Velier german, eșuat la intrare în portul Tomis

915
4

Articole de la același autor

Un velier sub pavilion german a eșuat, în noaptea de miercuri spre joi, pe stâncile din zona falezei constănțene, în apropiere de intrarea în portul Tomis. 

Potrivit autorităților portuare, cetățeanul german Hans Fritze Joachim, în vârstă de 61 de ani, a intrat în țară cu velierul "Laura" prin portul Sulina, județul Tulcea și și-a continuat drumul spre Constanța. Necunoscând zona, în timpul nopții, a intrat în portul Constanța, dar a fost îndrumat spre portul turistic Tomis. A ratat intrarea, însă, iar în jurul orei 2,00, velierul a eșuat pe stâncile din fața Comandamentului Flotei. 

La fața locului au ajuns nave ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) și Gărzii de Coastă, care au intervenit pentru scoaterea cetățeanului germen de pe velier. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Constanța, unde medicii au constatat că nu a fost rănit, dar a suferit un atac de panică. 

Pentru scoaterea velierului dintre stânci, autoritățile au intervenit cu o macara; operațiunea s-a desfășurat cu dificultate, din cauza valurilor mari, scafandrii riscând să se lovească de stânci. După orele prânzului, vasul a fost scos din apă și a fost dus în portul Tomis, pentru reparații, căci a fost avariat serios când a eșuat. 

Comentează știrea

constantean
14 iunie 2013
asa mai merge

Velier mai merge. O corectie bine venita. Bravo.

admirator
14 iunie 2013
rusinik!

in primul rand, velierul a intrat in Marea Neagra prin punctul Sulina. In tara a intrat prin Bazias... In al doilea rand, ratind intrarea in portul touristic (mica, nesemnalizata corespunzator si un adevarat labirint foarte ingust) a fugit in portul mare, de unde a fost gonit de autoritati?!!! Abia a doua oara s-a indreptat spre portul touristic, unde a esuat cautind intrarea. Norocul lui a fost ca fiind la tarm, a fost auzit de niste pescari ce au sarit sa-l salveze... Ca in baza autoritatilor.... Sa le fie rusine! Da' voi ce aveti de nu relatati correct evenimentul?

-
14 iunie 2013
pentru turistii germani

Ce cautati voi in Constanta "la mine" ?

Mishu
14 iunie 2013
Unde este m"marinarul" Titza ?!?

Dupa idiotul ala de Mezei , nu trebuie salvat cineva care nu vorbeste limba engleza la perfectie... Asa o scrie in reglementarile internationale cu care ne tot f..e la cap TITZA si cu prostul ala de Mihalcioiu , si la care Ro a aderat ?!?

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 14 Iunie 2013
Stire din Eveniment : Furt de haine din City Park Mall
Vineri, 14 Iunie 2013
Stire din Eveniment : Furt de cocs din Medgidia
Pagina a fost generata in 2.3776 secunde