"Vei fi mereu un exemplu pentru noi toți! Nu te vom uita niciodată!"

237
Ziua de 29 august 2015 va rămâne pentru totdeauna în sufletele pompierilor constănțeni ca o dată de referință, cu o importantă încărcătură emoțională, o zi tristă, pentru că unul dintre noi, dintre salvatori, sublocotenentul (post-mortem) FRIPIS MARIUS-DANIEL, și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie, în timpul unei misiuni. 


Citește și Galerie foto și video / POMPIERII NU MOR NICIODATĂ, EI ARD MEREU ÎN SUFLETUL CELOR PE CARE I-AU SALVAT! 1 an de la moartea slt. (p.m.) Marius Daniel FripisPompierul constănțean a participat în acea dimineață la o intervenție într-o gospodărie din municipiu, unde o butelie abia montată luase foc. Proprietarul o scosese în curte și pusese pături pe ea pentru a înăbuși flacăra. Era o misiune aparent obișnuită, însă avea să se încheie cu o tragedie pentru unul dintre ostașii de foc. Comandant de echipaj în acea zi, Marius-Daniel Fripis a fost primul care a pătruns în curte și exact în momentul în care a ajuns lângă butelie, aceasta a explodat. Colegul său, care era cu un pas în urma sa a scăpat cu viață, pentru că nu apucase să treacă de colțul casei, locul în care avusese loc explozia. Daniel a murit pe loc, fără nicio șamsă de supraviețuire.

Ultima misiune 


În dimineața zilei de sâmbătă, 29 august 2015, la ora 11:26, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a fost anunțat telefonic, prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, asupra faptului că în curtea unei locuințe din municipiul Constanța a izbucnit un incendiu, la o butelie GPL. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparținând Detașamentul de Pompieri Constanța-Oraș, cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă, încadrată cu șase pompieri. În timpul misiunii de recunoaștere efectuată la fața locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenție suferind leziuni grave la nivelul feței. În urma evaluării de specialitate, medicul de pe ambulanța sosită prima la locul intervenției a constatat că subofițerul prezenta leziuni incompatibile cu viața.

Plutonierul adjutant Marius-Daniel Fripis, în vârstă de 42 de ani, a pierdut lupta cu viața, la datorie. 


Recunoașterea meritelor


Pentru curajul și devotamentul său față de arma pompieri, Marius Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și i s-a acordat și Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler de către președintele României, Klaus Iohannis. Totodată, în semn de recunoștință, unitatea unde pompierul a activat, poartă acum numele - Detașamentul de Pompieri "Sublocotenent Fripis Marius-Daniel".

Rămas bun, drag camarad, vei rămâne mereu în sufletele noastre!

Dumnezeu să te așeze la dreapta Sa!

Vei fi mereu un exemplu pentru noi toți! Nu te vom uita niciodată!Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3497 secunde