VEȘTI PROASTE PENTRU ȘOFERI. PARCAREA PE TROTUAR, INTERZISĂ

440
1
VEȘTI PROASTE PENTRU ȘOFERI. PARCAREA PE TROTUAR, INTERZISĂ - fotofondtrotuare1442755901-1467096801.jpg

Articole recomandate

Dacă sunteți șofer într-un oraș aglomerat, trebuie să știti că în curând nu veți mai putea parca pe trotuar, decât în anumite condiții.


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată că prin inițiativa proiectului de lege de modificare a Ordonanței 195/2002 se intenționează instituirea regulii interzicerii parcării pe trotuar.


"Singura excepție va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul poliției rutiere, oprirea sau staționarea, parțial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate și semnalizate în mod corespunzător", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).


Precizarea vine în contextul interesului mass-media față de noile propuneri legislative privind modificările aduse codului rutier pe aspectul parcării autovehiculelor pe trotuare.


Excepția la care MAI face referire are în vedere situațiile în care dimensiunile trotuarului pot permite inclusiv parcarea de vehicule, administratorul drumului urmând a semnaliza posibilitatea de oprire sau staționare pe trotuar și marca zona destinată parcării sau staționării, după caz. Numai în aceste situații este posibilă parcarea pe trotuar a vehiculelor.


"Norma se regăsește la art. 1176 alin. (2), ca obligație a administratorului drumului public. Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, urmează a fi aduse modificări, în acord cu aceasta și regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, aspect prevăzut la art. VI din proiectul de lege", se mai arată în comunicatul MAI, remis Agerpres.


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat vineri seară proiectul de hotărâre de guvern care va reglementa modul în care pot fi ridicate vehiculele staționate neregulamentar, citează digi24.ro


Comentează știrea

Mircea
28 iunie 2016
Articolul de mai sus

Cand vor afla toti reporterii ca in Romania NU exista PARCARE INTERZISA,ci doar OPRIRE sau STATIONARE INTERZISA.

Pagina a fost generata in 0.5188 secunde