VEȘTI PROASTE de la medici, despre copilul de doi ani scos dintr-o fântână, după 11 ORE: "A făcut stop cardio-respirator, are apă în plămâni"

3862
VEȘTI PROASTE de la medici, despre copilul de doi ani scos dintr-o fântână, după 11 ORE:

Articole recomandate

Copilul de doi ani scos după 11 ore dintr-o fântână din Teleorman este acum în stare critică. Băiețelul este intubat și ventilat mecanic după ce a făcut stop cardiac și a fost resuscitat. Starea lui s-a agravat la puțin timp după ce a fost adus la spital.

Pompierii au intervenit marți pentru scoaterea dintr-o fântână a unui copil în vârstă de doi ani, în apropiere de Roșiorii de Vede, în comuna Balta Sărată. Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza dimensiunii mici a puțului. În cele din urmă, după o operațiune de peste 11 ore, băiețelul a fost scos și transportat la un spital din București.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, a declarat că băiețelul de un an de și nouă luni a fost adus în stare critică, intubat și ventilat mecanic.


"Băiețelul este în stare gravă. A venit într-un status post-resuscitare, după ce a făcut stop cardio respirator în timpul transportului spre spital. Stând cu capul în jos, probabil a vărsat sau a înghițit apă din fântână. Are o pneumonie de aspirație, adică a intrat lichid în plămâni. Starea e stabilă, dar gravă din cauza problemelor pulmonare. Toate manevrele sunt de reanimare, de antibiotico-terapie. E în continuare intubat și ventilat mecanic. Temperatura corpului s-a stabilizat din cursul nopții, doar că această problemă pulmonară probabil va trece mai greu7, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, copilul a făcut și un stop cardiac și a avut nevoie de manevre de resuscitare.

Medicii l-au diagnosticat cu cu hipotermie severă și l-au internat la secția de terapie intensivă, fiindu-i administrată perfuzie de rehidratare și fiind pus pe "suport ventilator".

"Copilul este acum în stare stabilă", a mai spus Raluca Alexandru.

Elicoperul SMURD care l-a preluat de copil a aterizat, marți, în jurul orei 23.30, pe Aeroportul Băneasa, de unde băiețelul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Copilul de doi ani a fost salvat de către echipele de intervenție din puțul unde rămăsese blocat la aproximativ 16 metri adâncime după mai mult de zece ore. El a fost scos teafăr și a primit îngrijiri medicale la fața locului. Ulterior, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București.

Locotenent-colonel Cristian Radu, de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a declarat că băiețelul de doi ani a stat cu jumătate din corp în apă, citează romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde