Vasile Lincu, de la Sindicatul Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, este cercetat pentru furt

1552
Vasile Lincu, vameșul care susține că este președintele Sindicatului Pro Lex, este cercetat pentru furt de polițiștii Secției 1 din București, după ce mai mulți polițiști, care afirmă că ei reprezintă noua conducere a sindicatului, au reclamat că acesta a spart birourile organizației și a furat tot.
Potrivit reclamației depuse la Secția 1 de către Sindicatul Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, furtul ar fi avut loc în data de 9 septembrie, în jurul orei 18,00, când Vasile Lincu, ajutat de încă șase persoane, a spart ușa sediului din strada Mendeleev și a furat baza de date a sindicatului, documentele contabile, adeziunile membrilor și câteva bunuri personale ale celor care activau în acel sediu.
Florin Vîlnei, cel care a depus plângerea și care conform unei hotărâri a Adunării Generale a Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex din data de 6 septembrie 2009 este noul președinte al sindicatului, a declarat că Vasile Lincu a furat și mașinile organizației, un Mercedes, un Volkswagen și un Audi, și că a făcut asta pentru că a fost exclus din organizație.
Vasile Lincu recunoaște că a luat toate actele la care face referire Vîlnei, dar pentru a le stoca la sediul social al sindicatului care este, de fapt, apartamentul său din Sectorul 2, iar cele trei mașini se găsesc la cei la care s-au aflat în custodie de la început și care sunt membri ai sindicatului. Lincu spune că plângerea depusă la Secția 1 este de fapt "una dintre numeroasele tentative de intimidare la care este supus în ultima perioadă de către serviciile secrete și că Vâlnei do-rește să destabilizeze sindicatul devenit prea incomod pentru Minister".
Florin Vîlnei susține că mandatul lui Lincu a expirat din 2008 și că acest fapt poate fi dovedit.
"Instanța de judecată a constatat că numitul Lincu Vasile nu mai este președintele sindicatului, fiind în afara mandatului încă din anul 2008, motiv pentru care a fost convocată Adunarea Generală a Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex  în data de 6 septembrie 2009,  în urma căreia a fost aleasă noua conducere a sindicatului", a declarat Vîlnei.
La rândul său, Lincu afirmă că aceasta este încă o dovadă a "regiei" prin care se încearcă înlăturarea sa de la conducerea sindicatului și că poate dovedi că nu este nimic adevărat.
"Acea sentință este aberantă. Există o sentință din anul 2007 care demonstrează că statutul a suferit modificări și că mandatul președintelui este pe perioadă nedeterminată", a declarat Lincu, care precizează că el este președintele sindicatului, pentru că, în data de 13 septembrie, a convocat Adunarea Generală a Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex și s-a hotărât să rămână în funcție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.2541 secunde