Vârstnicii din Constanța, avertizați despre înșelăciunile prin metoda "Accidentul"

266
Vârstnicii din Constanța, avertizați despre înșelăciunile prin metoda

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni s-au întâlnit cu membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Constanța, cu care au purtat o discuție interactivă pe tema prevenirii înșelăciunilor comise prin metoda "Accidentul". 


Oamenii legii le-au explicat celor prezenți cum se pot păzi de escrocii care, sub pretextul că o rudă ar fi fost implicată într-un accident rutier, se dau drept procurori, avocați, doctori sau prieteni apropiați, solicitând diverse sume de bani. 


În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, polițiștii vă sfătuiesc să cereți apelantului cât mai multe detalii privitoare la unitatea medicală, de Poliție sau de Parchet, acolo unde s-ar afla ruda implicată în accident.


Este foarte important să probați veridicitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoștințe etc.), care vă pot oferi informații suplimentare și nu aveți încredere în persoane străine, oricât de binevoitoare ar părea. Escrocii mizează tocmai pe reacția de moment, cu un impact emoțional puternic. 


"Dacă apelantul vă recomandă discreția sau vă spune că nu este posibilă o legătură directă cu ruda dumneavoastră, întrucât autoritățile au ridicat telefonul, trebuie să știți că reprezentanții Poliției sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale persoanelor implicate în accidente rutiere", vă recomandă oamenii legii. 


Polițiștii le-au reamintit oamenilor să nu depună bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute și în niciun caz să nu accepte o întâlnire directă cu persoana apelantă, înainte de a discuta cu un polițist, apelând numărul de urgență 112. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4643 secunde