Vandalii din autobuzele RATC

1879
2
Vandalii din autobuzele RATC - autobazaratcsindicalistiautobuze-1312490381.jpg

Mijlocul de transport în comun facilitează  deplasările cetățenilor și totodată îi obligă pe aceștia "să-l întrețină".
Deși se desfășoară campanii de prevenire a actelor de huliganism, situația rămâne în continuare aceeași. Să nu vă mirați atunci când vedeți pe jos semințe sau ambalaje, așa își marchează niște bădărani sau "șmecherași" locurile prin care au trecut.
Șeful Corp Control RATC, Cornel Marin, afirmă că "cei mai mulți dintre cei care vandalizează mijloacele de transport în comun sunt elevi, studenți. În timpul anului școlar ne confruntăm cu astfel de situații, dar acum pe timpul verii, lucrurile s-au mai liniștit". Astfel de persoane nu uită să mai strice câte ceva la fiecare plimbare cu autobuzul. Astfel, scaunele sunt arse sau găurite, iar mânerele, de cele mai multe ori, rupte.
De obicei, cei mai mulți călători asistă pasivi la aceste acte de huliganism. Pentru că indivizii circulă mai tot timpul în găști, sunt băuți și foarte agresivi, oamenii de bună credință evită să intre în conflict cu ei.
În materie de măsuri, sursa citată mai precizează faptul că " noi nu putem să luăm măsuri singuri, de aceea sunt organe competente care au în vedere aceste situații. La capetele de linii se află câte doi jandarmi care mențin ordinea și disciplina față de persoanele recalcitrante ce nu vor să se legitimeze".
De asemenea, călătorii frauduloși devin violenți verbal, atunci când corpul de control solicită cartea de identitate pentru întocmirea unui proces verbal.
Chiar în urmă cu trei sau patru zile, în autobuzul 100, un tânăr, de aproximativ 25 de ani, și-a aprins frumos o țigară, din care trăgea fum după fum. I s-a atras atenția, de către o bătrânică, asupra faptului că nu este normal ceea ce face și răspunsul a fost prompt: "Auzi, mamaie, ia vezi-ți de treaba ta, că nu fumez la matale în casă! Sau te oftici că tu nu fumezi? Ia, bre, o țigară dacă vrei, ia, vrei?". Un călător care a auzit această con-versație s-a repezit spre tânăr să-l "tragă de urechi", dar a fost totuși oprit de bătrână. A urmat un schimb dur de replici, cuvinte vulgare, pe care și le-au adresat unul altuia, până când tânărul a coborât din autobuz.
Singurii care pot opri aceste "moduri de exprimare" sunt jandarmii și polițiștii, însă foarte rar ajung să-i prindă pe huligani.
Pentru orice fel de reclamații, cetățenii pot apela telefonul călătorului, linie telefonică ce funcționează non stop: 0241 618 581, sau pot trimite sesizări pe adresa reclamaț[email protected].



Comentează știrea

calator
5 august 2011
nesimtire

Poate ca cei de la RATC ar trebui sa se plimbe mai des cu mijloacele de transport ca sa vada ca la neintretinerea lor participa din plin si controlorii, mai bine zis "doamnele", care se dedica spartului semintelor si aruncatul cojilor pe jos, soferii care fumeaza, iar la aceste activitati se adauga si limbajul colorat si lipsit de bun simt al celor enumerati. Merg zilnic cu autobuzul si nu am vazut nici un politist si nici un jandarm. De asemenea daca se poate domnule director al RATC poate faceti un instructaj cu soferii dvs care au impresia ca in autobuz transporta cartofi si nu persoane și poate ii si informati ca nu au voie sa ia banii calatorilor fara sa le furnizeze bilet.

CalatorOcazional
7 august 2011
Nesimtire

Primul comentariu suta`n mie e de la un controlor/controloare daca s-a luat de soferii de autobuz..in primul rand pe cine ar deranja ca soferul fumeaza atata timp cat nu se simte inauntru..mai bine zis sa faca instructaj cu voi ca nu va faceti treaba si cand vedeti tigani nici nu va uitati la ei da in rest amendati tot ce prindeti si mai si aveti un limbaj de tarla cu burtile voastre de 1 km va plimbati toata ziua cu autobuzul si mai jigniti calatorii si trenu are mai multe clase ca voi .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3978 secunde