Valută, aur și doi suspecți reținuți, în urma perchezițiilor în dosarul privind mentenanța extinctoarelor

279
Valută, aur și doi suspecți reținuți, în urma perchezițiilor în dosarul privind mentenanța extinctoarelor - perchezitiibani-1618594459.jpg

Articole de la același autor

În urma celor 218 percheziții efectuate, joi, 15 aprilie, în mai multe județe din țară, printre care și Constanța, într-un dosar privind comiterea faptelor de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, au fost reținute două persoane. Este vorba despre doi bărbați, de 33 și respectiv 52 de ani, care urmează să fie duși în fața instanței de judecată. De asemenea, în urma perchezițiilor au fost ridicați aproximativ 155.000 de lei, peste 133.000 de euro și mai multe bijuterii de aur.

Reamintim că, din cercetări a reieșit că o societate comercială din București, având ca obiect principal de activitate „activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora”, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național. În baza contractelor, ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție (extinctoare, hidranți). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate. „Gravitatea era dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc”, au arătat anchetatorii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5113 secunde