Val de accidente rutiere pe litoral. Polițiștii caută soluții pentru evitarea lor

Joi, 12 Iulie 2018, 18:25
463
Au fost zile și nopți de foc, în ultima perioadă, pe șoselele de pe litoral. Polițiștii și paramedicii au fost chemați neîncetat de la un accident la altul. Din nefericire, s-au înregistrat și victime, mai mulți pietoni dar și șoferi fiind transportați în stare gravă la spital.


Seria neagră a debutat, miercuri, cu trei accidente cu pietoni, petrecute în mai puțin de două ore. Primul, un bărbat în vârstă de 40 de ani, a condus un autoturism pe strada Garofiței din municipiul Constanța și, în dreptul blocului L89, a executat manevra de mers cu spatele, moment în care a surprins și accidentat un bărbat, în vârstă de 76 de ani, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis, prin spatele autoturismului. Vârstnicul a fost ușor rănit.


Câteva minute mai târziu, o șoferiță de 29 de ani care conducea un autoturism pe strada Spiru Haret, din municipiul Constanța, dinspre strada Cumpenei, ajungând la intersecția cu strada Cercetaș Ion Crăcană, a surprins și accidentat o femeie de 68 de ani care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis, din partea dreaptă a conducătorului auto. Pietonul a fost rănit ușor.


În jurul orei 16, tot o șoferită, de data aceasta de 26 de ani, nu a observat un copil de 16 ani care traversa pe trecerea de pietoni și l-a lovit ușor. Totul s-a petrecut pe bulevardul Năvodari, la intersecția cu strada Mării. Copilul a fost transportat la spital, dar este în-afara oricărui pericol.


Accidentele au continuat și pe seară, când un bărbat în vârstă de 26 de ani, din localitatea Poarta Albă, care conducea un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu, dinspre municipiul Constanța către localitatea Valu lui Traian, a surprins și accidentat grav un bărbat de 30 de ani, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, fără a se asigura, din partea stângă a conducătorului auto. Potrivit polițiștilor, după impact, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism, care circula regulamentar pe bulevardul I.C. Brătianu, dinspre localitatea Valu lui Traian către municipiul Constanța, fiind condus de un bărbat de 38 de ani, din București. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului primului auto, a rezultat o valoare de 0.18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a pietonului.


Tot miercuri seară, un șofer de 67 de ani din localitatea Năvodari, în timp ce se deplasa pe DN 38 dinspre Topraisar către Techirghiol, a pierdut controlul direcției de deplasare, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune cu un ansamblu de autovehicule format din cap tractor și semiremorcă. Acesta circula regulamentar pe DN 38, dinspre Techirghiol către localitatea Topraisar, fiind condus de un bărbat de 51 de ani din localitatea Topraisar. Atât șoferul autoturismului, cât și o pasageră de 66 de ani, tot din localitatea Năvodari, au fost răniți ușor.
★ ★ ★
Un accident grav s-a petrecut, joi dimineață, și pe DN39, pe drumul spre Mangalia, când o șoferiță de 69 de ani din Bacău a schimbat brusc banda de mers, fără să se asigure, și a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în aceeași direcție de mers. Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală ușoară a conducătorilor auto și a pasagerei dreapta față din primul autoturism. De asemenea, în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțunii de vătămare corporală din culpă.


Tot joi dimineață, o femeie de 26 de ani a condus un autoturism pe strada Prelungirea Liliacului din Constanța, dinspre strada Pandurului către bulevardul Autel Vlaicu, unde, a surprins și accidentat ușor un minor, în vârstă de trei ani, care, nefiind supravegheat, a ieșit în stradă.


Amenzi și permise suspendate


"Ca urmare a numărului crescut de accidente rutiere, care au drept cauză de producere neacordarea de prioritate a pietonilor, Serviciul Rutier Constanța a organizat o acțiune preventivă, la care au participat și polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța și cei ai Biroului Rutier Mangalia. Acțiunea s-a desfășurat în municipiul Constanța și în municipiul Mangalia, ocazie cu care au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.735 de lei, fiind reținute 42 de permise de conducere, dintre care 37 pentru neacordarea de prioritate pietonilor. Totodată, polițiștii rutieri au retras patru certificate de înmatriculare. În cursul zilei de ieri, acțiunea a continuat, pe altă cauză generatoare de accidente rutiere, pe linia abaterilor săvârșite de către pietoni", precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.


Pagina a fost generata in 0.3281 secunde