Va avea podul de la Butelii istoria podului IPMC? "Nu voi semna contractul..."

5625
2
Lucrurile avansează în privința procedurilor pentru startul lucrărilor de reabilitare a podului de la Butelii. Ofertele în sistem electronic de achiziții publice (SEAP) au fost deschise și urmează să fie desemnat câștigătorul licitației electronice. Cel mai probabil, săptămâna viitoare va fi desemnat câștigătorul, iar pe parcursul săptămânilor următoare, vor urma ceilalți pași prevăzuți de lege pentru desemnarea societății care se va ocupa de lucrări. Lucrările ar putea fi demarate, după finalizarea tuturor pașilor, la finalul lunii august.

Autoritățile ne-au obișnuit, în ultimii ani, ca lucrările să se prelungească aproape la nesfârșit, de cele mai multe ori fără explicații. Podul Agigea reprezintă un exemplu solid în acest sens, la fel ca și podul IPMC, unde lucrările s-au întins pe mult mai mulți ani decât prevedeau planurile, fiind încălcate promisiuni peste promisiuni. Ei bine, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, spune că nu va da verde pentru începerea lucrărilor până când nu va avea siguranța respectării termenelor.

"Poliția Locală Constanța și, dacă va fi cazul, Poliția Rutieră vor informa și vor dirija traficul astfel încât să nu se creeze ambuteiaje, dar îmi este greu să cred că va fi ceva catastrofal, atâta vreme cât am stat ani de zile cu podul de la IPMC închis și tot traficul se ducea pe podul de la Butelii. Dacă a funcționat în celălalt sens, acum, închizând podul de la Butelii și dirijând lumea către podul IPMC, unde capacitatea de absorbție este dublă, nu cred că va fi un disconfort mai mare. În orice caz, vă garantez că nu va mai fi aceeași perioadă de incertitudine, de blocaj de lucru ca la podul IPMC și ca la podul Agigea. Nu voi semna contractul cu ordinul de începere decât în momentul în care voi fi absolut sigur că lucrurile se desfășoară după ceas", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul Decebal Făgădău.

Se promite transparență totală

Și la capitolul transparență, constănțenii au simțit mai multe nereguli pe parcursul desfășurării lucrărilor de la podul IPMC și chiar și în prezent, în ceea ce privește podul Agigea, unde explicațiile lipsesc cu desăvârșire. Rămâne de văzut dacă Decebal Făgădău își va respecta promisiunea privind transparența totală în legătură cu lucrările de la podul de la Butelii, acesta fiind primul test adevărat pentru noul edil, în care constănțenii vor vedea dacă vor avea parte doar de vorbe sau și de fapte.

"Suntem în etapa de evaluare a ofer-telor, după ce a fost făcută o licitație electronică. În perioada următoare, va fi desemnat un câștigător, după care vom aștepta contestațiile, conform legii. Ce pot spune clar este că procedura se află în curs de desfășurare. Indiferent de situație, nu vom demara lucrările până când nu vom stabili împreună cu Poliția Rutieră rutele alternative și până când nu avem un calendar de lucrări. Vom vedea în ce mod vom aborda sezonul estival, cu toate că nu cred că se va lucra în acest sezon. În niciun caz, nu vom face lucrurile fără să avem o comunicare permanentă despre când încep lucrările, cât o să dureze, ce rute alternative trebuie să folosească șoferii", a mai precizat Decebal Făgădău. 

Comentează știrea

europeanu
20 iulie 2016
hotul de fagadau citire

traducere : nu semnez pana nu vad banii de spaga ! Apropos spaga ce mai face hotul de mazare ? Aloo, judecatorii corupti, vedeti sa nu va intalniti toti la Poarta Alba !

absorbantul
22 iulie 2016
ce dobitoc

Podul de la Butelii are fix aceeasi capacitate ca si podul IPMC. 2X2 benzi. In plus, pe podul de la Butelii se desfasoara transport public si privat spre deosebire de podul IPMC. Ambuteiajele se vor forma la primele doua giratorii de la cimitirul Palas (Aurel Vlaicu si Bratianu) si apoi cel care da spre Interioare. Banuiesc ca fagadau nu locuieste in Constanta daca habar nu are de traficul din oras.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7756 secunde