V-ați îmbolnăvit în timp ce vă aflați în vacanță în străinătate? Iată ce opțiuni aveți

182
V-ați îmbolnăvit  în timp ce vă aflați în vacanță  în străinătate?  Iată ce opțiuni aveți - vatiimbolnavitvacantastrainatate-1430757031.jpg

Articole de la același autor

Călătoriile în străinătate nu sunt întotdeauna ferite de riscul îmbolnăvirii sau de cel al suferirii unor accidente care afectează starea sănătății. Condițiile climatice, de mediu, prezența unor boli sau epidemii, a unor medii alergogene pot influența orice persoană, chiar dacă starea sănătății la plecarea din România este bună. Asigurarea de călătorie care include și acoperirea costurilor medicale în caz de îmbolnăvire, accident sau deces este cea mai bună protecție pentru astfel de situații. De aceea, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă tuturor cetățenilor români care călătoresc în străinătate să încheie polițe de asigurare de călătorie care includ și acoperirea costurilor medicale în caz de îmbolnăvire, accident sau deces.

Dacă vă aflați în străinătate și vă îmbolnăviți sau suferiți un accident care necesită acordarea de asistență medicală, reprezentanții MAE vă recomandă să luați legătura imediat cu cea mai apropiată unitate medicală. Dacă nu aveți acces la unitățile medicale, luați legătura cu ambasada sau consulatul României; personalul consular vă poate recomanda unitățile medicale din apropiere. Dacă nu cunoașteți limba locală, solicitați prezența unui translator sau solicitați să fie contactată ambasada sau consulatul cel mai apropiat al României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4139 secunde