Urs în gospodărie! S-a apelat la intervenția jandarmilor

147
Urs în gospodărie! S-a apelat la intervenția jandarmilor - dddd-1583824190.jpg
Jandarmii harghiteni au intervenit, în noaptea de luni spre marți, pentru alungarea unui urs din comuna Voșlăbeni, locuitorii din zonă fiind avertizați despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT, transmite Agerpres.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Harghita, o femeie a sunat la numărul de urgență 112 și a precizat că a observat doi urși în spatele grădinii sale. Femeia a spus că animalele sunt la o casă situată la intrarea în comuna Voșlăbeni dinspre comuna Suseni, în apropierea drumului pentru utilaje agricole și a căii ferate, la distanță față de celelalte case ale comunei.

La fața locului s-a deplasat o patrulă de jandarmerie, care a confirmat prezența unui singur urs, jandarmii reușind să îl îndepărteze pe acesta spre pădure. "În zonă s-a deplasat imediat o patrulă de jandarmerie, care a confirmat prezența unui singur urs. Întunericul, vegetația deasă și ceața au îngreunat acțiunea jandarmilor, dar aceștia au reușit să îndepărteze animalul din zona respectivă, înspre pădure. (...) Se pare că ursul a fost atras de resturi menajere, aflate în apropierea casei respective", se arată în informarea IJJ Harghita.

Jandarmii au rămas pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că ursul nu revine.

La Voșlăbeni a fost trimis în sprijin și un echipaj SMURD, iar locuitorii din zonă au fost avertizați despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6052 secunde