€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

UPDATE. Transport umanitar în Belgia, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

Ştire online publicată Marţi, 07 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează marți, 7 mai, o misiune umanitară de urgență pe ruta Otopeni - Mihail Kogălniceanu - Bruxelles, pentru transferul unui pacient, în vârstă de 21 de ani, cu arsuri grave, care necesită transport medical de urgență.


Pacientul, asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD și de o echipă medicală militară, este transportat la un spital din Belgia.


Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, căpitan-comandorul Cornel Mladin, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Gabriel Preducă, maistrul militar Bogdan Zaharia, maiorul medic Daniel Nică și plutonierul asistent Georgel Grigore. Echipajul medical SMURD este format din doctorul Ionuț Murguleț și asistentul Loredana Chircă. "Sâmbătă a fost primit un apel prin 112 pentru acordarea primului ajutor medical unui tânăr de 20 de ani, victimă a unui accident prin electrocutare la rețeaua de înaltă tensiune.

La fața locului, a fost alocată o ambulanță terapie intensiva mobilă. Pacientul a fost evaluat și asistat medical pentru traumatisme, arsuri electrice și transportat la Spitalul Județean Constanța.", explică ISU Constanța.
UPDATE -  Pacientul este din Dunăreni. Sâmbătă, a fost preluat dintr-o baracă, unde era paznic. Are arsuri pe 48 la sută din suprafața corpului. Era căzut de la înălțime, potrivit reprezentanților ISU Constanța.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37465 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2200 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1920 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7003 secunde