UPDATE. TRAGEDIE LA CONSTANTA / Pompier MORT in urma unei explozii

2907
5
UPDATE: Trupul neînsuflețit al comandantului echipajului care a intervent, astăzi, plutonierul adjutant Marius Daniel FRIPIS, în vârstă de 42 de ani a fost transportat la morga Cimitirului Central pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului. Pompierul a suferit leziuni grave la nivelul feței.


"În acest moment, din ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel dr. Nicolae CORNEA, o echipă de specialiști se află la Constanța pentru efectuarea cercetărilor privind cauzele și împrejurările care au determinat producerea acestui eveniment nefericit", a declarat plt. Adj Anca Chiriță.

" Încadrat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, Detașamentul de pompieri Constanța Oraș, încă din 2006, în funcția de comandant de echipaj, colegul nostru a rămas devotat Armei în tot acest timp, participând la numeroase misiuni în care și-a smuls semenii din ghearele morții. Cu trăsături alese de caracter, subofițerul și-a pus timp de nouă ani priceperea și puterea în sprijinul celor aflați în dificultate, remarcându-se prin tenacitate și profesionalism la misiunile complexe la care a participat, umăr la umăr, alături de coechipierii săi. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a pierdut un bun profesionist, cu adevărate calități de salvator confirmate de pregătirea dovedită în gestionarea situațiilor de urgență. Rămas bun, drag camarad, vei rămâne mereu în sufletele noastre! "


UPDATE: În continuare prezentăm necrologul integral realizat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Constanța, în memoria plutonieruui adjutant Fripis Daniel Marius:


"Sâmbătă, 29 august 2015, a încetat din viață, la vârsta de 42 de ani plutonier adjutant FRIPIS DANIEL MARIUS. Născut la data de 09 mai 1973 în Constanța, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste și de la care a primit o bună educație, moștenind nu numai cinstea și omenia, dar și respectul pentru muncă. Subofițerul a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța din anul 2006, din sursă externă, cu gradul de plutonier major, ocupând funcția de comandant de echipaj în cadrul Detașamentului de Pompieri Constanța Oraș, funcție pe care a deținut-o până în prezent. La data de 01 august 2013, plutonier major Fripis Daniel Marius a fost avansat, la termen, la gradul de plutonier adjutant. Ca și comandant de echipaj și-a făcut cu cinste, pricepere și devotament datoria și a manifestat grijă față de colegii săi. Nu se pot uita calitățile sale de militar și nici calitățile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute și spiritul de solidaritate față de cei cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională și nu în ultimul rând diplomația sa au contribuit la mersul bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier. Cu profund respect, aducem omagiul nostru celui ce a fost plutonier adjutant Fripis Daniel Marius și adresăm familiei îndurerate, sincere condoleanțe."

Un militar din cadrul ISU Constanta a murit în această dimineață după ce o butelie a explodat! Pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Tabla Buții unde a izbucnit un incendiu. Militarul, Dan Fripis a intervenit și a intrat în locuință. În momentul în care a acționat cu apa, butelia care era incinsa a explodat. Militarul a fost ranit si a cazut la pamant. Din pacate, pompierul a murit pe loc. Criminalistii s-au deplasat la fata locului si au demarat o ancheta.

Comentează știrea

Madalina
29 august 2015
Deontologie de 2 bani

A fost ranit, apoi a cazut si a murit pe loc?? Dai cu logica de pamant..

Adrian
29 august 2015
Condoleante familiei zi Dumnezeu sa-l ierte !

Acest om mi-a fost instructor la școala de șoferi. Am rămas șocat să aflu de tragică lui moarte. N-am cunoscut pentru puțin timp, si-a pus amprenta asupra mea și am luat examenul din prima. Am rămas cu amintiri plăcute și am devenit și eu la rândul meu instructor pentru a impartasi, ca și el, bucuria de a învăța semenii ceva important pentru viață. Sincere condoleanțe familiei și Dumnezeu să te aibă în pază !

jiji
29 august 2015
nn

a fost si la beirut?

andrei
29 august 2015
butelie

poate acum cei de la ISU vor face verificari la cei care vnad butelii ilegal. cei care le umplu la statii gpl, cei ce vand ileagal la colt de strada:1 exemplu pe str. tulcei, o gioarsa de dacie papuc. vine dimineata un renault master ct 29 mmm parca si ii aduce 8 butelii si seara pe la 7-8 vine sa le ia inapoi. peste noapte papucul ramane gol. nu v-a interesat pana acum, cand v-a explodat una in fata - roata se intoarce, indiferenta creeaza monstrii.

Tudor
31 august 2015
Deontologie

Mădălina, sau cum te-o chema, toanto ... asta ai reținut tu din articolul ăsta? Singurul lucru decent pe care îl puteai comunica e să transmiți condoleanțe și să-ți exprimi regretul pentru acest om care a murit muncind pentru alții.

Răspuns la: Deontologie de 2 bani
Adăugat de : Madalina, 29 august 2015
A fost ranit, apoi a cazut si a murit pe loc?? Dai cu logica de pamant..

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7729 secunde