UPDATE. Primarul din Techirghiol, REȚINUT de DNA. Edilul, prins în flagrant într-o parcare din Constanța

2686
7
UPDATE. Primarul din Techirghiol, REȚINUT de DNA. Edilul, prins în flagrant într-o parcare din Constanța - adrianstan1-1445617029.jpg

Articole de la același autor

UPDATE: Primarul a fost reținut la ora 17.45, iar mâine va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.


UPDATE: Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:
În perioada 2013 – 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al orașului Techirghiol, a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunțător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuție lucrări.

La data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol.

În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Inculpatului Stan Adrian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzaț iile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca, la data de 24 octombrie 2015, să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție."



Primarul orașului Techirghiol a fost prins, în urmă cu puțin timp, în flagrant de procurorii DNA. Adrian Stan este acuzat că a luat o mită de 40.000 de lei. Potrivit unor surse primarul ar fi cerut 110.000 de lei.
Flagrantul a avut loc într-o parcare din Constanța.



Comentează știrea

Locuitor
23 octombrie 2015
Pacat

Un om ce a înfrumusețat un loc uitat de toti.

Nicu
23 octombrie 2015
Primar gospodar

Sa fi Primar azi in Romania echivaleaza cu riscs asumat sa faci puscarie ! Nu credeti ca actualul cod penal poate atrage in mediul infractional pe oricine incrimina si aresta cu turnatori fortate ? ! Pacat de acest Om inca un primar bun bagat la puscarie PACAT ! Romania ca o pucarie ! Urat !

Constanteanul pe care ei il cred tampit.
23 octombrie 2015
Si contrabanda cu tigari, cu telefoane mobile furate etc tot pe strazi se face. Deci se apara aceste ilegalitati prin motivarea ca d.nul Vagadau nu mai stie sa atraga fonduri europene, de fapt se pare ca sunt complici la aceste .......

Ati vazut motivul pt care nu se vrea sa se instaleze camere video pe toate strazile din Conatanta ? Acolo ei isi iau spagile !?

Iuliana
24 octombrie 2015
Techirghiol oras renascut datorita lui

Un primar care a ajutat orasul Techirghiol sa renasca. Suntem alaturi de el!

Du-te tu la puscarie in locul lui daca.l iubesti atat de mult
24 octombrie 2015
pt iuliana

Mesajele sotiei si a rudelor lui nu ne intereseaza.

Nu pot sa cred
24 octombrie 2015
Incredibil....

Un primar prins intr-un flagrant clar, este aparat de populatie.Ba nu e bun codul penal,ba nu e bine sa ajungi primar,ba ca Romania e o puscarie.Pentru Nr.1,Nr.2 si altii cu mintea voastra,un primar care a infrumusetat un loc si-a primit salariul de primar.Asta este menirea lui.Primarul din Techirghiol nu a fost retinut pentru ca este gospodar,el a fost retinut pentru ca v-a inselat.Mai Nicule,Locuitorule,toti care tolerati hotia,ridicati-va un gard in jurul localitatii voastre,traiti in tara voastra,cu legile voastre daca va place sa fiti furati.Puneti un banner la intrare in tara voastra:"Tara Hotilor,Aici hotia este legala",mama voastra de prosti,sunteti prea multi, ne-am saturat de voi.Pun pariu ca primesc cel putin 20 voturi negative.Hai sa vad.

Eu
24 octombrie 2015
Imi vine sa rad !!!

Ma uit la postari si nu-mi vine sa cred cum gandesc unii , domnilor acest om " cinstit " lua spaga si banii ii baga ca sa faca orasul Techirghiol frumos , ai ce ziceti , am dreptate sau nu , hai sa lasam gluma la oparte , pt acest nemernic cred ca nu e suficient doar sa faca parnaie ci sa-i fie luata si averea care este destula !!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4948 secunde