€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

UPDATE / Întreaga conducere a Spitalului Penitenciar Poarta Albă, DEMISĂ din cauza lui CRISTI BORCEA

Ştire online publicată Luni, 02 Martie 2015. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
UPDATE 2 Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au precizat pentru „Cuget Liber” că măsurile dispuse la Spitalul Penitenciar Poarta Albă nu au avut legătură cu o singură persoană încarcerată, așa cum s-a speculat în presa centrală (n.r. respectiv Cristi Borcea), ci au fost urmare a numeroase deficiențe descoperite pe parte medicală, a siguranței de deținere și economico-financiară.

Mai mult, în urma celor descoperite, ANP a sesizat in rem Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru neglijență în serviciu. Totodată, nouă funcționari publici, dintre care cei trei schimbați din funcțiile de conducere, medici și gardieni, au fost băgați în comisia de disciplină. UPDATE 1 -  Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia precizează că nu au fost sesizați cu privire la rezultatele controlului efectuat la Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

„În legătură cu informațiile vehiculate în mass media legate de faptul că Administrația Națională a Penitenciarelor ar fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia cu privire la presupuse fapte penale săvârșite de reprezentanți ai Spitalului Penitenciarului Poarta Albă în relație cu condamnatul Borcea Cristian, facem precizarea că o astfel de sesizare nu a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia”, a transmis purtătorul de cuvânt al parchetului menționat, procurorul Ciprian Bodu.


Întreaga conducere a Spitalului Penitenciar Poarta Albă a fost schimbată din funcție, în urma unor controale desfășurate de Administrația Națională a Penitenciarelor, la unitatea din județul Constanța, în care au fost descoperite mai multe deficiențe. 


Astfel, în locul comisarului șef Corina Elena Petrovan a fost împuternicită în funcția de director de penitenciar comisarul șef Monica Pop, în funcția de director adjunct pe probleme medicale, în locul comisarului Georgeta Sofrone a fost împuternicit comisarul Iulian Nicolae Ciucă, iar în funcția de șef serviciul siguranță și regim penitenciar, în locul comisarului șef Marian Anton a fost detașat comisarul șef Viorel Ailincăi, șeful Secției Exterioare Valea Seacă, de la Penitenciarul Poarta Albă.


„De asemenea, în cazul persoanelor respective au fost sesizate comisiile de disciplină, care sunt în curs de desfășurare a anchetelor”, ne-a precizat Monica Pană, purtător de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Cristi Borcea, privilegiat


Potrivit B1 TV, în raportul întocmit de ANP anul trecut, la capătul verificărilor efectuate la Poarta Albă, se arăta că afaceristul Cristian Borcea, în perioada respectivă încarcerat în unitatea respectivă, s-a bucurat de numeroase privilegii interzise în spatele gratiilor. 


Conform B1 TV, care citează documentul amintit, „pe lângă faptul că celula în care stă Cristi Borcea a fost renovată, avea mochetă pe jos, un televizor tip plasmă, un frigider, în perioada iernii a avut instalat un calorifer electric. De asemenea, Borcea avea acces și la aparate de fitness, putând face mișcare cu ajutorul unei benzi de alergat și al unei biciclete”. 


De asemenea, se pare că Borcea ar fi primit o cheie de la gardieni, care îi permitea acestuia accesul într-un loc în care era instalat un telefon.

Totodată, după schimbarea conducerii, la spitalul penitenciar a fost dispus „un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate”, ne-a precizat Florin Iliescu, purtător de cuvânt al unității. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7577 secunde