UPDATE. Foștii DIRECTORI ai Muzeului de Istorie și Direcției Județene de Cultură, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ de DNA

1198
2
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:  CHERA CONSTANTIN, director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța(MINAC), la data comiterii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.


LUNGU VIRGIL, director al Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național (DJCCPCN), la data comiterii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de conflict de interese în formă continuată și infracțiunea prevăzută de art. 11 alin 1 din Legea 78/2000 și anume "fapta persoanei care, în virtutea funcției, a atribuției ori a însărcinării primite, are sarcina de a supraveghea și de a controla un agent economic privat, de a înlesni efectuarea unor activități comerciale, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite"


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 


În luna noiembrie a anului 2008, în calitate de director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, inculpatul Chera Constantin a refuzat, în mod nejustificat, încheierea unui contract ce avea ca obiect supravegherea și cercetarea arheologică pe traseul lucrărilor la Autostrada A2 și la centura ocolitoare a municipiului Constanța, direct cu beneficiarul acestor servicii, împrejurare care a produs un prejudiciu patrimoniului muzeului de 4.406.056,11 lei.


Inculpatul Chera Constantin a permis însă ca o altă persoană juridică, respectiv SC Deprom SRL, să se interpună și să încheie contractul. În acest mod, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a devenit prestator de servicii în beneficiul societății comerciale menționate, primind, în cadrul acestor relații contractuale, sume inferioare celor pe care le-ar fi dobândit dacă ar fi contractat direct cu beneficiarul lucrărilor prestate.


Inculpatul Lungu Virgil, șef al Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național (D.J.C.C.P.C.N.) Constanța, a înlesnit efectuarea unor activități comerciale de către SC Deprom SRL, societate asupra căreia avea atribuții de control, atât sub aspectul activității prestate în domeniul arheologiei, cât și sub aspectul încasării și virării timbrului monumentelor istorice datorat din activitatea de librărie.




Astfel, inculpatul Lungu Virgil a făcut recomandări scrise și verbale persoanelor interesate de încheierea de contracte de supraveghere arheologică, cercetare arheologică și conservare primară cu SC Deprom SRL, a întocmit, a semnat și a afișat o lungă perioadă de timp, în interiorul sediului D.J.C.C.P.C.N. Constanța, pe ușa compartimentului care elibera avize, un înscris prin care comunica terților împrejurarea că SC Deprom SRL efectuează lucrări de cercetare și supraveghere arheologică.


Totodată, în perioada 08.06.2010 – 09.12.2011, inculpatul Lungu Virgil, în calitate de director executiv al DJCCPCN Constanța, a emis mai multe certificate de descărcare de sarcină arheologică (14 acte materiale), în baza rapoartelor de cercetare arheologică întocmite de Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, unitate la care era angajat în același timp. În temeiul acestor acte s-a realizat un folos material în favoarea muzeului care presta activitățile de cercetare în baza unor contracte încheiate cu beneficiarii.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța. Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.




Comentează știrea

europeanu
25 noiembrie 2013
Hotii

Astia sunt niste copii retardati pe langa hotii de mazare cu porc betiv.Daca se va cerceta corect,ceea ce ma indoiesc,se vor gasi influente masive ale hotilor in deciziile inculpatilor iar mai apoi in deciziile magistratilor la fel de corupti.

Liviu Chilian
25 noiembrie 2013
Keras si Lungu, Rromarlani ce nu'si dau seama ca sunt nebuni de legat

Motto 1: "Pe Roman nu’l putem frange! Are creier si omenie LA CAP(proverb rromarlanesc-satanic) --- Motto 2: "Rromarlanul-caine rabiat pe fond subuman-cleptomaniac, nu te iarta pana nu devii ca el(proverb romanesc) --- Keras e Greco-Tzigan, unul din multimea de cosangeni-diabolici tip Behehekklis, Hasottis, Kkramitris, Bouagiou, etc, ce comit crime imprescriptibile impotriva Romanilor. Nu s’a gasit un Roman care sa conduca muzeul de istorie! V. Lungu e liberabiat-demonic! Din gasca ALOGENILOR-porfirici ai Kkraului-gagautza antinational. Daca prospectati trecutul CRIMINAL al kustendiliului Lungu, veti ramane impietriti! Pe barbata lui o cheama Dorina, de numele ei fiind legate cele mai neverosimile CRIME FUNCIARE comise pe timpul cederismului Fuhrerului Pataievici – schizofrenicul cu cei…15000 de specialisti ce au nasit Rromarlania de azi. Daca maine ar fi infiintat Tribunalul Poporului ce sa judece in extrema urgenta si sa condamne la executarea prin impuscare la Targoviste, a 15000 de bashbuzuci CRIMINALI precum Keras si Lungu, Rromarlania s’ar elibera ca prin minune, de pegra kkpIUDAlista in frunte cu parintziganul fondator, bizdicu Boeru, ce suge sangele sulimii. O intrebare, Coane Fanica – unde au fost secreteii-vampiri(ashtia, d’le, sug…bugetul anorexeic ca pe bomboana de pe coliva) nashului Maior cand bashbuzucii finului-porKuror Poanta praduiau Kustendgea? Cititi aici ce scriu tampitopolenii despre maimutoiul-cleptomaniac-porKuror-prim sinistru ai carui ieniceri in frunte cu Chrebenchuk-nebunu’ au un singur tel – sa DISTRUGA PRM-ul, sa’i anihileze pe Ultimii Romani: http://www.evz.ro/detalii/stiri/momentul-antologic-al-prabusirii-lui-ponta-marioneta-si-a-taiat-singura-sforile-in-direc-1069058.html

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Cernavodă, Capitala Muzicii Corale
Pagina a fost generata in 0.5956 secunde