UPDATE / Blocul operator cuprins de foc NU deține autorizație de securitate la incendiu!

259
UPDATE / Blocul operator cuprins de foc NU deține autorizație de securitate la incendiu! - c800x800incendiucardiovasculare6-1523431595.jpg

Articole recomandate

Institutul de Boli Cardiovasculare ''I.M.Georgescu'' nu deține autorizație de securitate la incendiu, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași.

"La ultimul control efectuat în anul 2017 s-a constatat că spitalul funcționa fără a deține autorizație de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment întrucât Legea 307 a prorogat termenul de obținere a acestui document, urmând să intre în legalitate. La acest moment nu au fost înaintate documentele necesare autorizării", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Silvia Bolohan.

Conform acesteia, incendiul a fost stins, dar pompierii verifică dacă au rămas focare, pentru a le lichida.

"Incendiul a fost lichidat. Urmează să se stabilească cauza incendiului. Pagubele urmează a fi stabilite. Deocamdată se verifică dacă mai sunt mici focare care trebuie stinse", a precizat Silvia Bolohan.

În cursul nopții de marți spre miercuri, pompierii au intervenit mai bine de șase ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul șase al Institutului de Boli Cardiovasculare "I.M.Georgescu", 18 pacienți fiind evacuați de urgență și transferați la Spitalul "C.I.Parhon", care se află în aceeași clădire, precum și la Spitalul "Sf. Spiridon".

"ISU Iași a fost solicitat la ora 00,30 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare. Se intervine pentru lichidare cu opt autospeciale de stingere a incendiului și autoscara. Un angajat al spitalului care a fost surprins într-o încăpere s-a intoxicat cu fum și a fost transportat la spital. 18 pacienți, de la etajele 4 și 5, au fost evacuați în siguranță. După finalizarea intervenției voi reveni cu date legate de pagube și cauza probabilă a incendiului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Silvia Bolohan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4011 secunde