UP DATE: RADU MAZĂRE, ARESTAT PREVENTIV! A fost ridicat dintr-un restaurant din Constanța și dus în arestul IPJ

4312
7
UP DATE: RADU MAZĂRE, ARESTAT PREVENTIV! A fost ridicat dintr-un restaurant din Constanța și dus în arestul IPJ - radumazare31396939232-1427980848.jpg

Articole de la același autor

UP DATE: 
Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost adus, în această după-amiază, în arestul Poliției Județene Constanța, după ce instanța supremă a decis ca acesta să fie arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obținerea de autorizații. Surse din Poliție au declarat că Radu Mazăre a fost depistat, joi după-amiază, în municipiul Constanța și a fost adus în arestul Poliției Județene. Primarul va rămâne în arestul Poliției Județene Constanța în această noapte, urmând ca mâine să se stabilească unde va efectua restul zilelor de arest preventiv.


XXX


Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca edilul Constanței, Radu Mazăre, să-și petreacă următoarele 30 de zile după gratii. Decizia este definitivă. 


Reamintim că, în acest dosar, Radu Mazăre este acuzat de luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar și pentru conflict de interese (două infracțiuni).


Concret, procurorii spun că, în perioada 2006-2009, edilul a solicitat și primit două milioane euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, pentru a le facilita emiterea documentațiilor de urbanism, care le erau necesare pentru a face mall-uri. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ștefan atât direct, cât și prin intermediul partenerului său de afaceri, Sorin Strutinsky. Tot cu ajutorul acestuia, Radu Mazăre ar fi primit, în 2008-2014 alte șapte milioane euro de la o societate comercială pentru că i-a asigurat firmei câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. 


De asemenea, potrivit DNA, în perioada 2006-2013, edilul a participat la încheierea a 12 contracte între Primărie și societatea controlată de el și de Sorin Strutinsky, contracte în valoare de șase milioane lei. În aceeași calitate, între 2008 și 2012, Radu Mazăre a semnat alte 13 contracte, acorduri cadru și contracte subsecvente încheiate între Primăria municipiului Constanța și o societate comercială la care era asociat inculpatul Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei. 



Comentează știrea

opis
2 aprilie 2015
dna

Wow - din 2006 si pana in 2015 sunt 9, timp in care mazare s-a plimbat din cand in cand pe la judecator - si d-abia acum au gasit probe sa il aresteze!?! e dat dracu mazare asta isi sterge urmele bine.

gigi
2 aprilie 2015
la beciul domnesc

Sa-l tina la beciul domnesc pina recunoaste toate mizeriile pe care le-a facut. Paiata Constantei!!!

ela
2 aprilie 2015
arestat

Pai toata lumea stie ce tunuri da mazare,cum cere comisionul la totiioameni de afacere nimeni nu trece de el,toata constanta sti de retrocedarile cu cantec dar nimeni nu ia masuri

Luci
2 aprilie 2015
....

Cazul Mazare trebuie predat in scoli. La cat de bun magician este poate concura cu brio la ROMANI NAU TALENT. Uit spaga nu e spaga iute dosaru nui dosaru.....

un ciudat
3 aprilie 2015
incredibil

Adică nu îl umflă dușmanii lor Boc și Băsescu îi umflă ai lor, acum, când sunt la putere, conduși de Ponta, un procuror!

maidanezul vigilent
3 aprilie 2015
mazare extra fina

arestul preventiv cel mai lung in romania a fost de 1 an. in cazul in care mazare o sa stea tot atat, v-a fi cercetat ,apoi, in libertate. apoi o sa fie condamnat la 2-3 ani cu executie, dupa 12 ani de la fapte. apoi cu milioanele din cipru, madagascar, brazilia etc o sa traiasca pana la sfarsitul vietii ca un belfer la soare intro insula tropicala. justitie de cacat. in china pt 100.000$ te alegi cu un plumb in cap. plumb platit de familie.

Dorel
8 aprilie 2015
Zăbrele

Banditul ăsta trebuie să stea după zăbrele toată viața. A distrus un oraș. Toți constănțenii răsuflă ușurați, numai boșorogii analfabeți sunt revoltați că poate nu vor mai primi pachet din banii celor care muncesc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6149 secunde