Unul dintre motocicliștii care au jefuit o bancă din Baia Mare în urmă cu 4 luni a fost prins

1992
Unul dintre motocicliștii care au jefuit o bancă din Baia Mare în urmă cu 4 luni a fost prins - jaf31408600-1536670171.jpg
După aproape 45 de zile de la jaful din Baia Mare, unde o filială a Bancii Transilvania a fost jefuită de doi bărbați echipați cu costume de motocicliști și cu fețele acoperite de căști de protecție, a fost reținut unul dintre infractori.

La mai puțin de 45 de zile de la atac, unul dintre hoți a fost prins și arestat. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, trimis deja în judecată, a fost trădat de elasticele cu care a legat banii furați, pe care investigatorii au găsit ADN-ul lui.

Jaful, desprins parcă din filmele de acțiune, s-a derulat în doar patru minute, timp suficient pentru cei doi infractori să ia nu mai puțin de 370.000 de lei. Cum identificarea celor doi hoți, care au folosit un scuter în timpul atacului, era greu de realizat, deoarece aveau fețele acoperite de căști de motocicliști, investigatorii maramureșeni au speculat toate urmele lăsate de jefuitori, pe care le-au transformat apoi în probe solide.

"Au fost studiate imaginile video surprinse de camerele de luat vederi ale băncii, însă nu a fost suficient pentru a-i identifica pe autori. Lângă scuterul folosit la jaf, abandonat apoi pe o stradă din oraș, criminaliștii au descoperit, pe lângă alte urme și banderolele din hârtie, și bucățile de elastic cu care fuseseră prinse teancurile de bani manipulate de hoți. Supuse expertizelor genetice, legăturile din cauciuc au arătat ADN-ul unuia dintre indivizi, care, cu siguranță, a renunțat la mănuși", au dezvăluit surse judiciare, conform EVZ.

Cu ADN-ul unuia dintre cei doi motocicliști care au jefuit filiala băncii din Baia Mare, investigatorii maramureșeni au declanșat procedura de comparație genetică cu tot ce există în bazele de date naționale și internaționale. În timpul anchetei s-a ținut cont și de anumite informații venite din Spania, unde o grupare de motocicliști a dat mai multe lovituri exact în același mod.

"Au fost rulate sute de ADN-uri până s-a ajuns la respectivul individ. Ne-am folosit și de informațiile care vizau o grupare de motocicliști care acționase în același mod în Spania. Așa l-am identificat și mai apoi arestat pe acest bărbat care și-a lăsat ADN-ul pe elasticele din cauciuc atunci când a scos banii din saci și i-a mutat în alte bagaje. Elasticele au fost găsite lângă scuterul abandonată. Individul fusese implicat în jafuri similare și în Spania, a trecut prin pușcărie și a fost eliberat în decembrie 2017. În mai, a comis-o și la noi", au adăugat sursele apropiate anchetei.



SURSA: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7471 secunde