Unul dintre copiii răniți în accidentul de duminică, ținut în viață de aparate

388
Unul dintre copiii răniți în accidentul  de duminică, ținut în viață de aparate - accidentrutiergrav300x225-1345655720.jpg

Articole de la același autor

Medicii constănțeni au vorbit, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, despre starea de sănătate a persoanelor implicate în dramaticul accident rutier de duminică, care a avut loc în zona localității Mihai Viteazu. Reamintim că, în urma accidentului două persoane au murit pe loc, iar alte opt, printre care și trei copii, au fost grav rănite. Victimele care au supraviețuit evenimentului rutier au fost transportate de urgență la Spitalul Clinic Județean Constanța, unde au rămas internate. Potrivit cadrelor medicale, starea unuia dintre copii era atât de gravă încât nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva, iar un alt copil și un adult au intrat direct în operație.

"În urma investigațiilor făcute, un băiat și un bărbat au fost supuși intervenției chirurgicale de urgență pentru prezență de sânge în cavitatea peritoneală prin ruptură de splină cauzată de politraumatismele suferite. Totodată, la două ore și jumătate după ce au fost internați pacienții, unul dintre copii, o fetiță, a decedat din cauza unui traumatism forte cranio-cerebral acut închis. Din păcate, situația medicală a fost peste resursele noastre terapeutice", a declarat, ieri dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Medicul a mai anunțat că bărbatul operat are o evoluție favorabilă, este conștient, cooperant și hemodinamic stabil, dar copilul supus intervenției chirurgicale respiră în continuare cu ajutorul aparatelor. "Băiatul care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut în urma accidentului respiră prin ventilație mecanică asistată parțial și este încă într-o stare confuză", a spus dr. Grasa. Cât despre ceilalți pacienți, un copil și un bărbat au fost externați, o femeie a părăsit ieri spitalul, o altă femeie se află în terapie intensivă și un bărbat a rămas sub observația medicilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 August 2012
Stire din Eveniment : CARNAGIU în județul Constanța
Vineri, 17 August 2012
Stire din Eveniment : Accident rutier la Năvodari
Pagina a fost generata in 0.5886 secunde