Uniunea Europeană vrea frontiere mai bine păzite

136
Uniunea Europeană vrea frontiere mai bine păzite - 28octombriefrontieraproiecteurop-1414518199.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, a avut loc evenimentul de lansare a proiectului de cercetare EWISA - "Early Warning for Increased Situational Awareness", ce vizează întărirea supravegherii frontierelor terestre ale Uniunii Europene. 
În cadrul acestui parteneriat, Poliția de Frontieră Română are calitatea de coordonator al proiectului, iar FRONTEX pe cea de observator.
Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, "din punct de vedere al obiectivelor, proiectul își propune obținerea unui cadru operațional și tehnic care să conducă la creșterea gradului de cunoaștere a situațiilor operative și să îmbunătățească performanțele de intervenție în timp real".
Rezultatele concrete ale proiectului vor fi testate timp de 6 luni în condiții reale de teren în zona de frontieră externă a Uniunii Europene, în România, la frontiera cu Republica Moldova și Serbia, în Finlanda la frontiera cu Rusia, în Grecia la frontiera cu Turcia și în Spania, mai concret în Ceuta (Nordul Africii).
Finanțarea proiectului este de 13.616.024 euro, din care 10.893.914 euro finanțarea Comisiei Europene, 1.920.000 euro reprezentând partea de cofinanțare a industriei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7058 secunde