Unde găsești cei mai ieftini carburanți? Se lansează cea mai tare aplicație pentru șoferi

1800
Unde găsești cei mai ieftini carburanți? Se lansează cea mai tare aplicație pentru șoferi - 646x4042-1561976464.jpg

Articole recomandate

Consiliul Concurenței lansează "Monitorul Prețurilor Carburanților", platforma on-line care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto.


"Accesând gratuit acest comparator de prețuri, consumatorii pot afla care sunt cele mai apropiate benzinării, localizarea geografică și serviciile oferite de acestea, precum și prețurile practicate. Astfel, aceștia au posibilitatea de a alege, având la îndemână informații importante cu privire la oferta existentă pe piață în zona geografică de interes. În acest fel, se va stimula concurența, atât prin preț, cât și prin serviciile oferite, de companiile implicate în comercializarea cu amănuntul a carburanților auto", a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.


Monitorul Prețurilor Carburanților este valabil atât sub formă de aplicație web, cât și ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store și Google Play și afișează prețurile pentru carburanții standard și premium (benzină și motorină) practicate în stațiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga țară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.


Aplicația Monitorul Prețurilor este dezvoltată în România de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării.


Platforma este gestionată de Consiliul Concurenței, iar datele/informațiile sunt încărcate în aplicație, la nivel național, de către companiile partenere.


Monitorul Prețurilor Carburanților este una dintre componentele proiectului Monitorul prețurilor pentru alimente și carburanți, urmând ca în perioada următoare să devină funcțională și cea de a doua componentă a proiectului, respectiv cea referitoare la prețurile alimentelor.


Proiectul, având valoarea totală, de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro), este finanțat integral de la bugetul de stat. Consiliul Concurenței a inițiat de acest proiect în 2018, având ca partener instituțional Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC. 


Reamintim că în noiembrie 2016, Consiliul Concurenței a lansat www.monitorulpreturilor.info, proiect pilot, accesibil pentru București și Ilfov, care afișa prețurile pentru 128 de produse (64 de categorii generice de produse, pentru fiecare dintre acestea, fiind disponibile două prețuri de produs individual: cel mai ieftin și cel mai bine vândut). 


CUM FUNCȚIONEAZĂ

Se accesează pagina www.monitorulpreturilor.info și se selectează "Carburanți auto".

Aplicația va localiza zona în care se află persoana care accesează platforma;

Se selectează tipul de carburant: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL sau încărcare electrică;





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1297 secunde