Unde au dispărut șoferii drogați de pe litoral?

889
3
Unde au dispărut șoferii drogați de pe litoral? - fondtesteleantidrog2-1344000777.jpg

Au trecut două luni din sezonul estival dar, până în prezent, polițiștii rutieriști din Constanța nu au depistat niciun șofer aflat sub influența narcoticelor sau a etnobotanicelor. S-au speriat șoferii când au aflat că polițiștii au fost dotați cu sute de testere antidrog sau oamenii legii nu au căutat destul de bine?

În luna aprilie a acestui an, în prezența conducerii Agenției Naționale Antidrog (ANA) și a șefilor Direcției Poliției Rutiere din cadrul Poliției Române, la Constanța se lansa un proiect relativ nou pentru țara noastră: depistarea consumului de droguri la conducătorii auto. Concret, polițiștii rutieriști au fost instruiți cum să recunoască simptomele prezentate de un șofer aflat sub influența substanțelor narcotice sau a etnobotanicelor. De asemenea, pe lângă cunoștințe, le-au fost puse la dispoziție și mijloacele pentru a-i depista pe teribiliștii care se urcă la volan euforici: specialiștii ANA le-au donat 200 de testere antidrog, care se activează cu saliva șoferului și care poate să indice, după aproximativ zece minute, dacă există droguri în organismul acestuia și anume despre ce substanțe este vorba.
De ce a fost aleasă Constanța pentru implementarea acestui proiect? Pentru că s-a numărat printre orașele identificate ca fiind vulnerabile din punct de vedere al consumului de droguri în rândul șoferilor (alături de București, Constanța, Ploiești, Brașov, Cluj, Timișoara și Iași). Mai mult, apropierea sezonului estival părea să ofere o certitudine autorităților că tinerii veniți pe litoral în căutarea de distracții nu vor putea rezista să nu se urce la volan după consumarea a câteva grame de cannabis sau etnobotanice.

Niciun șofer depistat sub influența stupefiantelor
Așteptările rutieriștilor - și nu numai! - au fost însă înșelate. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Poliției Rutiere Constanța, de la începutul lunii iunie și până în prezent, nu a fost depistat niciun șofer drogat. Au fost testați conducătorii auto care dădeau semne de nervozitate, cei depistați în stațiunile de pe litoral, în preajma cluburilor și discotecilor etc. Cu toate acestea … niciunul nu consumase droguri sau etnobotanice!
Cât privește motivele care stau la baza acestei statistici "curate", comisarul Constantin Dancu, șeful Poliției Rutiere Constanța, ne-a declarat: "Aceasta este situația, nu a fost depistat niciun șofer sub influența drogurilor. Este posibil să fi fost mai liniștiți după ce s-a dat sfoară în țară privind dotarea cu testere antidrog. Oricum, noi mai avem destule testere și le vom folosi la nevoie, atât în timpul sezonului estival, cât și după terminarea lui".

Ce pot face drogurile la volan
Trebuie precizat că, înainte de sezonul estival, în municipiul Constanța a avut loc un accident mortal pe fondul consumului de droguri și alcool, care a șocat comunitatea. Astfel, Radu Popescu, în vârstă de 25 de ani, se afla la volanul unui BMW într-o duminică dimineață și conducea cu o viteză uluitoare; prin intersecția semaforizată de la Grand a trecut pe culoarea roșie, iar în dreptul stației de autobuz de la Casa de Pensii, de pe strada Mircea cel Bătrân, a pierdut controlul volanului și l-a spulberat pe Vasile Luban, în vârstă de 71 de ani (antrenor de fotbal, fost jucător al Farul Constanța), care aștepta în stație.
Ulterior, analizele au evidențiat că șoferul avea, în momentul accidentului, o alcoolemie de 1 la mie și în sânge i-au fost găsite urme de cocaină și cannabis.



Comentează știrea

Marius
4 august 2012
Ali Baba si cei 40 de hoti

Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an, a turismului din Eforie. Cea mai ridicola, nerusinata si nebuna actiune a lui Brailoiu in acest sens a fost taxa de parcare. Oriunde parcheaza un turist in Eforie, chiar si in locuri total neamenajate, e fortat de mafia lui Brailoiu sa plateasca taxa de parcare. Nicaieri in Romania nu se practica aceasta taxa criminala. Am vazut nenumarati turisti cum au plecat scirbiti cind hienele lui Brailoiu le-au cerut taxa de parcare. Taxa asta nu numai ca e foarte mare dar, in primul rind e extrem de OFENSATOARE PTR. CA E TILHARIE PE FATA.Aceasta taxa meschina reprezinta principala cauza a dezastrului pe care-l inregistreaza turismul si comertul in Eforie in ultimii ani. Mafiotii, in general, pot fi impartiti in doua categorii distincte: destepti si idioooti. Brailoiu nu face parte din prima categorie.

Gica
4 august 2012
Brailoiule, cu cit te platesc bulgarii ca sa distrugi turismul si comertul nostru?

Brailoule, tu ai reusit o performanta extraordinara: in ultimii ani ai redus numarul turistilor la jumatate datorita acestei taxe nenorocite de parcare. Daca in momentul de fata mai sunt ceva turisti asta se datoreaza acestei perioade a sezonului, dar numarul lor este incomparabil mai mic decit era acum citiva ani. Inainte noi aveam turisti incepind cu 15 mai si pina pe 25 septembrie. Dar acum, sa stii si tu ca prima parte a sezonului a fost moarta si la fel va fi si dupa 20 august. Si asta numai din cauza taxei tale ireponsabile de parcare.

Ali Baba, beneficiarul taxei de parcare
4 august 2012
Despre mine

Sunt mafiot cu experienta/ Pe legi eu nu am dat doi bani/ Nimeni nu-mi face concurenta/ Si fac tot ce vreau de opt ani./ De voi imi bat joc zi de zi/ Si fac doar ce vor muschii mei./ Dar, stiu, curind eu voi plati./ Puscariabil de doi lei!/

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Eveniment : Căruță lovită de tren, la Cobadin
Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la o garsonieră din Constanța
Pagina a fost generata in 2.3346 secunde