Undă verde pentru înființarea DGPI. "Echipa de comandă va fi formată din militari"

631
Undă verde pentru înființarea DGPI.
Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) se va înființa în subordinea Ministerului Afacerilor Interne și va funcționa ca structură specializată cu atribuții în domeniul securității naționale, din aria de competență a acestui minister. Prevederea se regăsește într-o ordonanță de urgență adoptată de Guvern. Odată cu crearea acestei structuri se va desființa Departamentul de Informații și Protecție Internă.

DGPI se va integra în arhitectura sistemului național de securitate și va contribui la realizarea misiunilor MAI alături de Poliția Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Poliția de Frontieră Română, Inspectoratul General pentru Imigrări, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Agenția Națională Anti-drog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. De asemenea, această structură va face parte din sistemul național de apă-rare și din Comunitatea Națională de Informații.

Echipa de comandă a DGPI va fi formată din specialiști în domeniu - cadre militare în activitate - fapt ce va garanta desfășurarea activității structurii în condiții de impar-țialitate și echidistanță. Conducerea DGPI va fi asigurată de un director general, numit în funcție prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor interne, cu avizul CSAT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1433 secunde