Un sârb care spiona baza NATO de la Kogălniceanu, deconspirat de SRI

287
1
Un sârb care spiona baza NATO  de la Kogălniceanu, deconspirat de SRI - unsrb-1510760757.jpg

Articole de la același autor

SRI a anunțat că a deconspirat un spion sârb la Baza NATO din Mihail Kogălniceanu. Curtea de Apel București l-a declarat pe cetățeanului sârb, Bratislav Zivkovic, ca indezirabil, pentru o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate națională.

"Evaluarea SRI arată că prezența lui Zivkovic Bratislav pe teritoriul național constituie un risc la adresa securității naționale, motiv pentru care a fost sesizat Ministerul Public, cu propunere de declarare ca indezirabil. În calitate de autoritate națională pe profil contraspionaj, SRI a avut ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri și amenințări la adresa cetățenilor României și a cooperat în acest caz cu instituții interne, precum și cu partenerii noștri externi", a anunțat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații.

Serviciul Român de Informații precizează, într-un comunicat de presă, că "în cursul anului 2017, Bratislav Zivkovic s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activități de culegere de informații care, potrivit cadrului legal în domeniu, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale".

Bărbatul a manifestat interes pentru obținerea de documente clasificate referitoare la infrastructura critică și obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României, cu intenția de a afecta parteneriatele noastre strategice.

Comentează știrea

Dinu
16 noiembrie 2017

Sarbul spion este mic copil pe langa ce fac ungurii cu steagul unguresc si cu AUTONOMIA Ardealiului, a tinutului Secuiesc, cu memoria lui Avram Iancu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4207 secunde