Un pompier din județul Constanța, răpus de coronavirus! Colegii lui, în izolare la domiciliu

530
Un pompier din județul Constanța, răpus de coronavirus! Colegii lui, în izolare la domiciliu - pompiermortsursasubofiterpompier-1587394448.jpg

Articole de la același autor

Pompierii constănțeni sunt în doliu: una dintre cele mai recente victime răpuse de SARS-CoV-2 este un cadru militar încadrat la Detașamentul de Pompieri Cernavodă. Urmare a acestui deces, numărul morților în Constanța, răpuși de noul coronavirus, a crescut la 8.

Plutonierul adjutant Viorel Dimboi, în vârstă de 48 de ani, a fost internat, pe 12 aprilie, la Spitalul Orășenesc Cernavodă, având simptome specifice Covid-19. Ulterior, a fost transferat la Spitalul Municipal Medgidia, iar în ziua următoare, pe 13 aprilie, a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, moment în care a sosit și confirmarea infectării cu noul coronavirus.

În cursul zilei de vineri, 17 aprilie, militarul a fost transferat la București, la Institutul "Matei Balș", unde a și decedat, în aceeași zi. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, pompierul avea obezitatea drept comorbiditate.

"Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea își exprimă regretul profund pentru decesul colegului nostru și transmite condoleanțe familiei îndurerate de acasă, dar și familiei pompierilor pentru această grea pierdere suferită.

Plutonierul adjutant avea 48 de ani și era pompier salvator în cadrul ISU Dobrogea din 2007, fiind încadrat conducător auto pe autospecialele de stingere. Acesta a fost un militar desăvârșit și un camarad de nădejde. În timpul carierei sale militare, a avut doar recompense din partea comenzii inspectoratului", au transmis reprezentanții ISU.

Totodată, aceștia au precizat că pompierii care au intrat în contact cu militarul decedat sunt în autoizolare și sunt monitorizați din punct de vedere medical, iar spațiile și mijloacele de intervenție de la unitatea din Cernavodă, unde activa, au fost dezinfectate.

"În cariera sa, Viorel a participat la numeroase intervenții alături de colegii săi, fiind permanent la datorie în nobila misiune pe care o au pompierii. Dumnezeu să te odihnească în Împărăția Cerurilor, suflet erou, iar familiei greu încercate să îi dea alinare. Noi, camarazii tăi îți plângem plecarea prematură și atât de neașteptată din mijlocul nostru și sperăm ca, de acum înainte, să ți se întoarcă tot binele pe care l-ai făcut aici, în scurta ta viață pe pământ. Ai fost și vei rămâne eroul nostru și al tuturor celor care au beneficiat de ajutorul tău! Drum bun, Viorel, drum bun, camarade!", au transmis și colegii pompierului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4959 secunde