Un nou scandal în Turism. Ministrul Dobre, acuzat de subalterni că denaturează adevărul

1413
1
Un nou scandal în Turism. Ministrul Dobre, acuzat de subalterni că denaturează adevărul - sefiibirourilor-1493996366.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Turismului se reorga-nizează, iar prima măsură luată de ministrul Mircea Titus Dobre a fost aceea de a închide reprezentanțele din străinătate. Acesta a anunțat că birourile respective au cheltuieli mult prea mari, nejustificate și fără rezultate notabile pentru turismul românesc.

În replică, șefii reprezentanțelor de turism spun că sunt acuzați pe nedrept și că nu au încălcat legea.

"Suntem indignați de afirmațiile nefondate ale Ministrului Turismului, care îi acuză în bloc pe șefii birourilor de promovare externă că au efectuat cheltuieli nejustificate. Toate cheltuielile făcute au fost necesare și legale și au fost însoțite de documente justificative. Omisiunile și înregistrările eronate în evidențele contabile ale Autorității Naționale pentru Turism București nu pot fi imputate birourilor din străinătate. În condițiile în care suntem acuzați pe nedrept, suntem nevoiți să ne apărăm prestigiul personal și profesional. În altă ordine de idei, atunci când Curtea de Conturi constată o abatere, stabilește și cine este responsabil și ce măsuri trebuie luate. Birourile de promovare NU au fost acuzate de încălcarea vreunei prevederi legale", se arată în comunicatul semnat de opt dintre birourile turistice din străinătate.

Este vorba despre Adina Secară, șef Birou Berlin, Alena Dodon, șef Birou Moscova, Ioana Podosu, șef Birou Roma, Mihaela Miheț, șef Birou Paris, Răzvan Marc, șef Birou Londra, Ruxandra Ana, șef Birou Varșovia, Simion Alb, șef Birou New York, și Simion Giurca, șef Birou Viena. Aceștia spun că ministrul "a preluat selectiv paragrafe dintr-un raport de audit și le-a prezentat ignorând explicațiile care au fost transmise de mai multe ori și care prezintă realitatea obiectivă". "Practic, domnul ministru își acuză predecesorii de neglijență în serviciu. Birourile de turism nu au avut și nu au bugete proprii, toate sumele necesare pentru des-fășurarea activității sunt virate de minister în baza necesarului de fonduri aprobat de direcțiile de specialitate. Discrepanța dintre chiriile plătite pentru sediile birourilor este rezultatul condițiilor pieței imobiliare și nu a alegerii șefilor de birou. Faptul că nivelul chiriei la Varșovia este inferior celui de la Londra este ceva normal, deci discrepanțele de care vorbește domnul ministru nu sunt rezultatul vreunui abuz. Menționăm că închirierea sediului biroului sau a locuinței de serviciu se face cu aprobarea ministerului după o procedură în care sunt implicate mai multe direcții și ordonatorul de credite", se mai precizează în scrisoare.

Comentează știrea

iuli
6 mai 2017
asa tata asa fiu

s-a gasit si asta sa faca pe desteptul......fiu de placintar si tasu se da smecher.asa tata asa fiu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5161 secunde