Un nou punct deschis traficului internațional la frontiera cu Bulgaria

242
Un nou punct deschis traficului internațional la frontiera cu Bulgaria - unnou-1507021500.jpg

Articole de la același autor

În data 3 octombrie a.c., în localitatea Lipnița, județul Constanța, în prezența primului-ministru al Guvernului României, Mihai Tudose și a ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a avut loc inaugurarea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei Lipnița deschis în regim de trafic internațional la granița cu Republica Bulgaria.


Lucrările de amenajare și modernizare desfășurate au avut în vedere ca acesta să întrunească condițiile pentru a fi deschis în regim de trafic internațional conform catalogului Schengen. Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare și ieșire din țară, cabine de control, spații interioare, echipamente tehnice și IT. Personalul care își desfășoară activitatea în supravegherea și controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Poliției de Frontieră.


Noul punct de frontieră se alatură celor 9 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internațional la granița României cu Bulgaria, operaționalizarea lor urmând să asigure creșterea fluenței traficului de călători între România și Bulgaria.


Punctul de Trecere a Frontierei Lipnita-Kainardja funcționează în subordinea Gărzii de Coastă și este deschis pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii și al produselor supuse controlului fitosanitar.


Deschiderea acestui punct de trecere se înscrie în sfera consolidării relațiilor bilaterale dintre cele două state, răspunzând deziteratelor acestora de promovare și susținere a intereselor comune, fiind în concordanță cu prevederile Regulamentului (EC) nr. 399/2016 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 martie 2006 privind crearea unui Cod Comunitar asupra regulilor ce stau la baza liberei circulații a persoanelor peste frontiere (Codul Frontierelor Schengen).


Totodată, operaționalizarea acestui punct de frontiera în regim internațional constituie o măsură favorabilă pentru dezvoltarea economiei productive și comerciale, pentru promovarea turismului, pentru facilitarea accesului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră, cât și pentru înlesnirea mobilității bunurilor și persoanelor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9589 secunde