€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Un nou drog pe piața românească - "marijuana africană"

Ştire online publicată Joi, 02 Octombrie 2014. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
Captură impresionată a procurorilor DIICOT și polițiștilor antidrog: aceștia au reușit să împiedice intrarea pe piața drogurilor din România a cantității de 75 de kilograme de „khat”. Este vorba despre un drog de mare risc, extrem de răspândit în Africa (de altfel, mai este cunoscut și sub denumirea de „marijuana africană”), ce are efecte devastatoare asupra organismului.

Oamenii legii aveau informații că drogul ajungea în țara noastră prin intermediul unei firme care importa legume din Kenia. Drept pentru care, la începutul acestei săptămâni, anchetatorii au verificat aproximativ 100 de colete de legume sosite în țara noastră pentru firma ABC Vegetal Import Export SRL, din București. În coletele care cântăreau, în total, 500 de kilograme, au fost găsite, ascunse, 75,65 kilograme de „khat”, plante verzi (tulpini și frunze). „Aceasta este prima captură de acest gen din România, având un caracter de unicitate. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 90.000 de lire”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

„Marijuana africană” este consumată cu apă, ceai sau o băutură gazoasă, pentru a facilita înghițirea amestecului lichid. Frunzele sunt mestecate sau infuzate, iar pentru că efectul euforic este de scurtă durată, sunt consumate la intervale mici.

Inițial, consumatorii resimt o stare de euforie, de excitație, stimulare și locvacitate. Ulterior se instalează depresia, insomnia și lipsa poftei de mâncare. Potrivit specialiștilor, „khat” este responsabil de provocarea unor grave tulburări digestive, boli cardiovasculare și tulburări mentale ireversibile.

Polițiștii constănțeni spun că, până în prezent, în județul nostru nu a fost semnalată prezența acestui drog. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7153 secunde