€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Un NOU dosar penal în cazul licențelor Microsoft. Pe cine ACUZĂ procurorii DNA

Ştire online publicată Miercuri, 20 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Dosar nou în cazul licențelor Microsoft, în urma cărora statul a pierdut zeci de milioane de euro. Fostul tenismen Dinu Pescariu, dar și omul de afaceri Claudiu Florică, cei care au denunțat întreaga afacere, sunt primii chemați pentru explicații de procurorii anti-corupție, anunță DIGI24.


Dinu Pescariu și Claudiu Florică au aflat astăzi de la procurorii anticorupție că au calitatea de suspect în acest nou dosar, al patrulea desprins din speța inițială în legătură cu contractele de închiriere a licențelor Microsoft.

Acuzațiile aduse celor doi vizează fapte de spălare a banilor. Aceste suspiciuni sunt legate de momentul inițial al încheierii contractului cadru, la finalul anului 2004. Existau suspiciuni că din prețul total achitat de Guvernul României, peste 50 de milioane de dolari, aproximativ 20 de milioane ar fi reprezentat comisioane necuvenite încasate de cei care s-au interpus între furnizorul licențelor și Executiv.

Acuzația de spălare de bani este adusă celor doi pentru că, pentru a justifica sumele primite, a fost pus pe picioare un întreg mecanism financiar de spălare a banilor.

Claudiu Florică și Dinu Pescariu mai sunt judecați într-un dosar legat de aceleași contracte, însă cele încheiate în 2009 de Guvernul României. Acest dosar se află acum pe rolul instanței supreme, scrie stiripesurse.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7881 secunde