Un minut contează în salvarea unei vieți

194
Un minut contează  în salvarea  unei vieți - apeluri-1455212788.jpg

Articole de la același autor

Numărul unic 112 poate fi apelat de oricine, este gratuit și pus la dispoziția cetățeanului de către toți operatorii de telefonie fixă sau mobilă. În fiecare an, pe 11 februarie se sărbătorește Ziua Europeană a numărului unic "112". Militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" explică ce înseamnă o situație de urgență și când trebuie apelat numărul 112.

"Situația de urgență înseamnă un eveniment excepțional, cu caracter nonmilitar, care prin amploare și intensitate amenință viața și sănătatea populației, mediul înconjurător, valorile materiale și culturale importante, iar pentru restabilirea stării de normalitate, sunt necesare adoptarea de măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate.

Glumele proaste - de cele mai multe ori opera unor minori puși pe șotii - determină mișcări de trupe și eforturi logistice impresionante. Lipsa de educație civică a populației și un anumit grad de inconștiență sunt motivele pentru care multe apeluri la numărul unic 112 s-au dovedit a fi alarme false. Cei puși pe șotii trebuie să știe că pentru astfel de fapte, aparent nevinovate, legea prevede pedepse foarte aspre. Convorbirile efectuate în sistemul 112 sunt înregistrate, iar determinarea automată a numărului și locației urgențelor permite identificarea apelurilor false.

Numărul 112 este numai pentru urgențe medicale sau situații când sunt puse în pericol viața și bunurile cetățenilor", au precizat reprezentanții ISU.

De asemenea, atunci când sunați la 112, spuneți operatorilor ce se întâmplă clar și concis și de ce aveți nevoie, oferind cât mai multe informații despre evenimentul respectiv. Este foarte important să precizați locația exactă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5717 secunde