Un irakian a fost trimis în judecată pentru că a ajutat membri ai Al-Qaida să vină România

2919
Un irakian a fost trimis în judecată pentru că a ajutat membri ai Al-Qaida să vină România - alqaedatalibanmilitants-1325243736.jpg

Articole recomandate

Un cetățean irakian care era declarat indezirabil în România a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat că a ajutat cinci conaționali căutați pentru acte teroriste în favoarea organizației al-Qaida în Irak să vină și să plece din România, informează Mediafax.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Structura Centrală l-au trimis în judecată pe Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, cetățean irakian, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 33 alineatul 1 litera c din Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

"În sarcina inculpatului Al Dulaimi A.A. Mohamad se reține că, sub identitatea sa reală sau folosind identități fictive și prin intermediul a patru societăți comerciale, special constituite în acest scop, a înlesnit intrarea/ieșirea în/din România și prelungirea dreptului de ședere în țară a unui număr de cinci cetățeni irakieni, având cunoștință de împrejurarea că aceștia au sprijinit/săvârșit acte teroriste în favoarea organizației teroriste AL QAEDA în Irak" , se arată într-un comunicat de vineri al DIICOT.

Potrivit procurorilor, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a sprijinit intrarea pe teritoriul statului român a cetățenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah M. Salem, Aqeel Mohammed Dhuyab, Omar K.H. Assey și Muntasier K.H. Aassi, persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârșirea de acte de terorism în numele organizației al-Qaida în Irak. Cetățenii irakieni nu se mai află în prezent pe teritoriul României.

Anterior, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvâșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți, fiind condamnat în primă instanță la o pedeapsă de patru ani și șase luni de închisoare. Acesta este acuzat că, împreună cu alte persoane, a facilitat intrarea, șederea sau tranzitarea României a unui număr de peste 250 de cetățeni irakieni.

Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se află ilegal pe teritoriul României, deși prin dispoziția organelor legale a fost declarat indezirabil în România, au precizat procurorii DIICOT.

În această cauză procurorii DIICOT au colaborat cu autoritățile judiciare din Irak, Bulgaria, Ungaria și Suedia. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și cu suportul informativ al SRI.

Dosarul a fost trimis pentru soluționare la Curtea de Apel București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4836 secunde