Un copil de 7 ani a murit după ce s-a infectat cu o amibă care "mănâncă" creier uman

265
Un copil de 7 ani a murit după ce s-a infectat cu o amibă care

Articole recomandate

Un copil din California a murit după s-ar fi infectat cu o amibă din apa unui lac, iar aceasta i-a afectat creierul.


Băiețelul de șapte ani a ajuns la spital cu dureri severe de cap și cel mai probabil, spun medicii, apa contaminată i-a pătruns în organism prin nas și gură, provocându-i leziuni grave la nivelul creierului, potrivit nbcnews.com.


David Pruitt locuia în regiunea Tehama şi a fost dus de urgență la spital pe 30 iulie. Pentru că starea sa se agrava a fost transportat la Centrul Medical al Universității Davis din California. 


Minorul a ajuns în mâinile medicilor cu leziuni severe ale creierului, iar la scurt timp şi-a pierdut viaţa. 


Decesul a fost înregistrat pe 7 august, iar la spital a fost diagnosticat cu meningoencefalită primară amoebiană.


Medicii spun că băiatul, cel mai probabil, s-a infectat într-un lac din zona în care locuia. 


Întâlnită în ape dulci și numită Naegleria fowleri, amiba se hrănește cu creierul uman și de cele mai multe ori provoacă decesul. 


Infecția cu Naegleria fowleri este extrem de rară și au existat doar 10 cazuri raportate în California din 1971. 


Oficialii instituției de sănătate publică din Tehama nu au oferit mai multe detalii despre incident, iar părinții băiatului au refuzat să vorbească despre cele întâmplate. 


Singura declarație publică a fost făcută de mătușa copilului, Hayley, care a precizat că ea și familia "vor ca oamenii să fie conștienți de această amibă și de semnele bolii".


Parazitul, numitt Naegleria fowleri, intră în corpul uman prin intermediul apei contaminate care este inhalată pe nas sau pe gură în timpul înotului. 


"Odată ce amiba intră în nas, aceasta se deplasează către creier unde provoacă meningoencefalită primară amoebiană (PAM). Aceasta este de obicei fatală", au explicat reprezentanții Centrului pentru Control și Prevenire a Bolilor din SUA. 


Primele simptome sunt durerile de cap severe, febră, greață și vărsături. Pe măsură ce infecția cu amiba se agravează, persoanele pot prezenta convulsii sau halucinații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6118 secunde