Un copil a murit, iar altul este în comă. Străbunica le-a dat otravă în loc de sirop de tuse

Marţi, 01 Noiembrie 2011
440
Caz dramatic la Călărași. O fetiță în vârstă de trei ani din comuna călărășeană Unirea a murit, iar fratele ei în vârstă de cinci ani este în comă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București, după ce străbunica lor le-a dat să bea otravă pentru șobolani, confundând substanța cu siropul de tuse.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Călărași, copiii se aflau în grija bătrânei, iar mama acestora lăsase o sticluță cu sirop de tuse pentru că ambii erau răciți. Din greșeală, femeia a încurcat medicamentul cu otrava pentru șobolani, iar la scurt timp după ce au băut substanța copiiilor li s-a făcut rău și au fost transportați la spital în stare gravă.

"La noi au ajuns în stare foarte gravă, au fost stabilizați și am decis să-i trimitem la București, la Spitalul Grigore Alexandrescu", a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, dr. Victor Verinceanu.

Fetița în vârstă de trei ani a murit, însă, la unitatea medicală și va fi înmormântată marți, în timp ce fratele său mai mare este internat în comă.

Poliția a început o anchetă în acest caz. "Inițial s-au început cercetări pentru vătămare corporală din culpă, dar acum va fi schimbată încadrarea juridică a faptei, ancheta fiind n curs de desfășurare", a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, inspector Ramona Tudor.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3237 secunde