Un bărbat a dat în judecată Poliția, după ce a fost amendat că nu purta centura de siguranță într-o parcare

499
Un bărbat a dat în judecată Poliția, după ce a fost amendat că nu purta centura de siguranță într-o parcare - politia1497255639-1499365207.jpg
Un bărbat a dat în judecată Poliția Județeană Vaslui, după ce a fost amendat de către un agent de la Biroul Rutier pe motiv că nu purta centura de siguranță în parcarea Serviciului de Înmatriculări Auto, în momentul în care șoferul mașinii în care el era pasagar încerca să parcheze. Reprezentanții Poliției susțin că sancțiunea este legală, având dovezi video.

Poliția Județeană Vaslui a fost dată în judecată de către un bărbat care consideră că este victima unui abuz al agenților de la Rutieră după ce a fost amendat cu 290 de lei pe motiv că, în calitate de pasager, nu purta centura de siguranță într-o parcare.

În plângerea înaintată în instanță, vasluianul susține că procesul verbal nu este legal întocmit întrucât, conform Codului Rutier, parcarea nu este drum public, având în vedere că nu este "o cale de comunicații special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier".

"Drum public înseamnă să fie semnalizat corespunzător, să aibă intrare și ieșire, prin care să se poată desfășura un trafic fluent. Dacă acea parcare este drum public, ar însemna să aibă și treceri de pietoni în interior pentru că, altfel, toți cei care ies din scările de bloc sau de la Serviciul de Înmatriculări Auto și sau Serviciul de Pașapoarte ar trebui amendați de aceiași polițiști pentru că merg prin loc nepermis. De aceea, având în vedere abuzul, voi cere în instanță ca agentul de la Poliția Rutieră să plătească cotă parte din cheltuielile de judecată", susține bărbatul.

Reprezentanții Poliției Județene Vaslui afirmă că amenda este legală, iar acest aspect va fi dovedit în instanță cu probe video.

"Echipajul din cadrul Biroului Rutier Vaslui supraveghea traficul pe strada Traian, moment în care a observat un autoturism condus de o tânără care efectua virajul spre dreapta, în fața unei instituții publice. Polițiștii au văzut că tânăra nu purta centură de siguranță și vorbea la telefon, moment în care au pornit înregistrarea camerei video din autoturismul de serviciu. Totodată, au observat, aspect care a fost înregistrat, că pasagerul din dreapta conducătoarei auto trăgea de volanul autoturismului. Atunci când mașina a ajuns în fața instituției, tânăra aflată la volan a fost legitimată, moment în care pasagerul din dreapta a avut un comportament neadecvat. Polițiștii au sancționat-o pe conducătoarea auto cu patru puncte amendă, respectiv 580 de lei, pentru lipsa centurii de siguranță și utilizarea telefonului mobil în timpul condusului autovehiculului. De asemenea, pasagerul din dreapta sa a fost amendat cu 290 de lei pentru faptul că nu purta centura de siguranță", a declarat, joi, pentru News.ro, responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Alina Tonică.

Parcarea în care polițiștii Biroului Rutier Vaslui au dat cele două amenzi este cu o singură intrare și este folosită, atât de către locatarii celor două blocuri în fața cărora se află, precum și de către șoferii care merg la instituțiile limitrofe acesteia, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4944 secunde