Un an și șase luni de închisoare pentru că și-a corupt sexual sora în vârstă de 10 ani

329
Tânărul din Chirnogeni care a fost acuzat că și-ar fi violat propria soră a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu executare. Magistrații au constat că Dumitru Botușan nu și-ar fi violat de fapt sora, lucru arătat de raportul de constatare medico-legală, fiind condamnat însă pentru corupție sexuală.
Astfel, judecătorii au schimbat încadrarea juridică din tentativă de viol și tentativă de incest în corupție sexuală după ce raportul medico-legal a arătat că fata, în vârstă de 10 ani, nu fusese abuzată în nicun fel, cu atât mai puțin sexual.
Potrivit rechizitoriului, în martie 2009, Dumitru Botușan, din Chirnogeni, a fost la dis-coteca din localitate însoțit de un grup de prieteni. Distracția a fost continuată acasă la Botușan, acesta profitând de faptul că părinții lui erau plecați de la domiciliu. Petrecăreții au ținut cheful până pe la ora două dimineața, după care toți s-au retras în cele cinci camere ale imobilului. Dumitru a intrat în dormitorul surorii sale, Nina F., de doar 10 ani.
Băiatul ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că și-a dezbrăcat sora și a violat-o. Speriată, fata ar fi început să țipe, însă nu a auzit-o nimeni.
Timp de trei zile, minora nu a spus la nimeni. Profesoara de limba franceză a fetei a sesizat însă comportamentul schimbat al Ninei. Cadrul didactic a reușit să o determine pe minoră să-i mărturisească drama prin care trecea. Eleva a povestit că a fost batjocorită de propriul frate, iar profesoara nu a stat pe gânduri și a anunțat polițiștii din localitate. Copila a fost supusă unui examen medico-legal, care nu a confirmat însă că a fost victima unui viol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7018 secunde