Un alt bărbat a fost ucis de urs, în Dâmbovița. Incidentul a avut loc în zona în care e carantină

317
Un alt bărbat a fost ucis de urs, în Dâmbovița. Incidentul a avut loc în zona în care e carantină - urs-1348040583.jpg
Un bărbat a fost ucis de un urs, în această dimineață, în localitatea dâmbovițeană Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de urs, în două localități învecinate. Potrivit reprezentanților Poliției și Jandarmeriei Dâmbovița, incidentul a avut loc în satul Muscel din localitatea Moroieni, la o distanță de aproximativ doi kilometri de zona în care sunt case.

Victima este un bărbat în vârstă de 64 de ani. Bărbatul a fost găsit mort de către un paznic de vânătoare care a sunat la 112, în jurul orei 8.45.

"Se pare că ursul era prins într-un gard al unei curți, iar ulterior acesta l-a atacat pe om", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmieri Dâmbovița, Ciprian Vătășelu.

Rovana Plumb: Incidentul din Dâmbovița - în zona în care e carantină, pe același fond de vânătoare

Ministrul Mediului a precizat că incidentul de în această dimineață a avut loc pe același fond de vânătoare de unde provine ursul care a atacat trei persoane, sâmbătă, în acea zonă fiind instituită carantina pe o distanță de 30 de kilometri.

Rovana Plumb a spus că primele informații care i-au fost transmise arată că ursul ar fi fost prins în gardul unei curți și l-a atacat pe bărbatul respectiv.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc la o distanță de aproximativ zece kilometri de locul în care sâmbătă a avut loc primul incident.

Prefectul de Dâmbovița, Dragoș Rusu, spune că este vorba despre braconaj, după ce animalul rămăsese prins într-un laț și rănit.

Prefectul a precizat că incidentul a avut loc la o distanță de 6-7 kilometri de localitatea Moroieni, pe dealurile din zonă.

"Mai mult ca sigur în acest caz este vorba despre braconaj. ursul fusese prins într-un laț, era rănit. Clar este vorba despre braconaj. Nu știm ce căuta acolo bărbatul care a fost atacat - dacă trecea întâmplător sau dacă el este cel care pusese capcana. Este de nedescris ce s-a întâmplat aici", a spus prefectul.

El a precizat că lațul era prins între trei copaci, iar cel mai probabil animalul s-a zbătut timp de câteva ore pentru a scăpa, animalul rupând lațul după ce a smuls din rădăcini arborii.

Potrivit prefectului, bărbatul care se afla acolo a fost sfâșiat de animal, care apoi a fugit în pădure.

La fața locului, la ora transmiterii acestei știri se află atât autoritățile locale și județene, cât și zeci de polițiști și jandarmi și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai DSP.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Fun : Vânătorul și ursul
Pagina a fost generata in 0.4377 secunde