Un adolescent de 16 ani, depistat de polițiști după ce a reclamat la 112 o falsă răpire

157
Un adolescent de 16 ani, depistat de polițiști după ce a reclamat la 112 o falsă răpire - politia-1565104434.jpg

Articole recomandate

Un adolescent de 16 ani, din municipiul Brad, a fost identificat marți de polițiști ca fiind autorul unui apel fals la 112 în care relata că ar fi fost răpit de persoane necunoscute din fața Spitalului Județean din Deva, în operațiunile de căutare ale posibilei victime fiind mobilizați peste 120 de polițiști și jandarmi.


Apelul la numărul de urgență 112 a fost efectuat luni seara și, încă din cursul nopții, polițiștii și jandarmii au început investigațiile în teren, în zona municipiului Brad, deoarece mijloacele tehnice au arătat că telefonul a fost dat din acel perimetru.


Potrivit IPJ Hunedoara, băiatul a relatat operatorului de la 112 că ar fi fost "răpit" din fața Spitalului Județean de Urgență Deva de către persoane necunoscute care i-ar fi oferit 50 de lei, după care l-ar fi preluat cu un autoturism de teren și l-ar fi dus într-o cabană dintr-o pădure.


Apelantul a precizat că ar avea vârsta de 15 ani, însă nu a putut furniza alte detalii cu privire la identitatea persoanelor care l-ar fi "răpit" și nici cu privire la zona în care se află.


"Operatorul 112 nu a putut obține alte date de interes pentru anchetă, întrucât apelantul a întrerupt convorbirea, afirmând că se apropie cineva. Ca urmare a sesizării s-a constituit, de îndată, o echipă complexă, coordonată de către conducerea inspectoratului, formată din specialiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, ai Poliției Municipiului Deva, ai Poliției Municipiului Brad și ai Biroului de Analiză a Informației Hunedoara. Polițiștii au declanșat, îndată după primirea apelului de urgență, activități specifice căutării de minori, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal", a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.


În urma activităților întreprinse, în cursul zilei de marți, polițiștii au reușit identificarea unui minor în vârstă de 16 ani, din municipiul Brad, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a efectuat apelul telefonic.


Băiatul a fost condus la sediul Poliției Brad pentru audieri, din primele cercetări polițiștii stabilind că faptele relatate de acesta prin apelul de urgență "nu corespund realității".


Adolescentul va fi adus la Poliția Deva în vederea luării măsurilor legale în dosarul penal coordonat de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2532 secunde