UMILINȚA SISTEMULUI! Polițist mort la datorie, banca îi dă familia afară din casă. MAI a trecut decesul la "accident în timpul liber"

239833
11
UMILINȚA SISTEMULUI! Polițist mort la datorie, banca îi dă familia afară din casă. MAI a trecut decesul la
În România, întotdeauna mortul este de vină, chiar și atunci când și-a dedicat viața pentru apărarea cetățenilor. Vorbim despre familia unui polițist mort într-un accident rutier, care riscă să-și petreacă iarna sub cerul liber. 


Nenorocirea s-a petrecut pe Drumul Național 3B, între localitățile Stelnica și Bordușani, din județul Ialomița. Sorin Laurențiu Rădulescu și Liviu Gabriel Bălosu se deplasau cu un autoturism marca Dacia 1310, din dotarea IPJ Constanța și la un moment dat, șoferul a pierdut controlul mașinii, a derapat și a intrat într-un autobuz. În urma impactului, cei doi polițiști și-au pierdut viața.

Deși la momentul respectiv, superiorii au precizat că Sorin Laurențiu Rădulescu și Liviu Gabriel Bălosu erau în misiune, în urma raportului s-a stabilit că cei doi se aflau în timpul liber. Familiile celor doi polițiști au trecut în tot acest timp prin clipe de coșmar și sunt la un pas să rămână în stradă, deoarece nu își pot plăti creditele și nu se mai pot întreține.


Citește și Drama familiei unui polițist mort: "Niște oameni care stau la un birou au decis soarta mea și a fiului meu"



Femeia a contestat raportul întocmit de Inspectoratul General al Poliției Române, însă nu a avut niciun rezultat. La mijlocul lunii octombrie, femeia a fost notificată în legătură cu faptul că banca a deschis procedura de executare silită. Tănțica Rădulescu a depus contestație la dosarul înregistrat la Judecătoria Fetești, iar următoarea ședință este programată să aibă loc în data de 8 decembrie. În cazul în care nu va avea câștig de cauză, văduva va rămâne pe drumuri, alături de băiatul ei, în vârstă de 6 ani.

Despre ceea ce s-a întâmplat la începutul anului trecut, atunci când doi polițiști și-au pierdut viața la datorie, alți colegi din sistem au vorbit deschis, atrăgând atenția că din cauza turelor de permanență, agenții stau la dispoziție tot timpul, deși oficial figurează ca fiind liberi.



Pe lângă pierderea suferită, femeia spune că este umilită de Poliția Română. În cazul în care, un polițist își pierde viața în timp ce se află în timpul serviciului, familia acestuia are posibilitatea să se angajeze în sistem și primește despăgubiri în valoare de 20.000 de euro. În acest caz, raportul a arătat că cei doi nu erau în nicio misiune, astfel că familiile nu au primit niciun ban.

"La data de 4 ianuarie 2015, ca și în alte nenumărate zile, soțul meu a plecat din sânul familiei, pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu, care impuneau permanenta colaborare între posturile de poliție riverane cursului de apă pentru care avea competență Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova, o stare de vigilență continuă. Este de notorietate, că cel puțin în sezonul rece, asigurarea siguranței transporturilor și evenimentelor de pe cursurile de apă nu se desfășoară conform unei programări, cu atât mai mult cu cât era iarnă, zăpadă, fiindcă a nins abundent, iar infracționalitatea, cu atât mai puțin respectă vreun grafic sau dispoziție a polițiștilor", a precizat femeia.

După tragedie, șefii din poliție au declarat că cei doi agenți se aflau în misiune, mai ales că evenimentul s-a produs cu mașina din dotare. Ca în astfel de situații, familiile au primit promisiuni că vor fi ajutate și vor primi compensații și despăgubiri. Surpriză, însă. La câteva luni de la accident, IGPR anunță că potrivit propriei expertize, cei doi polițiști se aflau în timpul liber și nu li se aplică dispozițiile legale privind ajutorarea polițiștilor morți în misiune.

"Din probele administrate în cauză, comisia de cercetare constată că evenimentul din data de 04.01.2015, soldat cu decesul agenților de poliție Bălosu Liviu Gabriel și Rădulescu Laurențiu Sorin din cadrul I.G.P.R. - S.R.P.T. Constanța - Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova, nu îndeplinește condițiile prevăzute de art.5 lit. g) sau art. 30 alin. 1) din Legea nr. 3l9 I 2A06 a securității și sănătății în muncă, pentru încadrarea acestuia în categoria accidentelor de muncă", se arată în raportul întocmit.



Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Virgil
31 octombrie 2016
Misiune !!!!!

Daca erau in timpul liber, de ce erau cu masina politiei ??? Ceva nu se leaga !!!!

fost politist
31 octombrie 2016
pt MAI

Ma idiotilor,cum erau politistii in timpul liber cu autospeciala de serviciu. Chiar atat de nenorociti sunteti incat sa lasati o familie pe drumuri?

oropsitul
31 octombrie 2016
servesti sistemul...

Dumnezeu sa-l ierte! Aviz celor care servesc sistemul cu exces de zel...

ocazie
31 octombrie 2016
rog igiena

200 o camera si 2 camere 400 plus intretinerea ,si 150- 300 daca aveti masina de spalat si frigider si platiti si intretinerea

lucian
31 octombrie 2016
ma bucur

da i in plm de militieni.is prea multi pe strazi

Adi
1 noiembrie 2016
Asigurari in cazul creditelor.

In urma cu 7 ani am suferit un accident din care a rezultat incadrarea in grad 2 de invaliditate si handicap accentuat. Am patit acelasi lucru cu o banca. In cercetarile mele am descoperit ca bancile aveau obligatia incheierii unor polite de asigurari din banii de dobanda anuala efectiva. Cred ca puteti sa va adresati unei case de avocatura specializata. Legea era 289/2004 si nu cred ca a fost schimbate obligatiile acestei legi de protectia consumatorului. Merita incercat. In lege se spunea ca daca nu erau indeplinite aceste conditii( si cea de asigurare) contractul este nul de drept.

Iulian
1 noiembrie 2016
Oare?

Acel drum este o panarama...deoarece autoritatile nu sunt interesate sa asfalteze...ci doar sa peticeasca....dar cum peticele sunt mai inalte decat soseaua...daca sari de 60 cu o masina decenta risti sa iesi in decor fara sa mai vorbesc de cazanele de 1310 care ar fi trebuit demult casate

jojo
1 noiembrie 2016
Toata lumea o zbarceste.

Banca îi dă familia afară din casă. MAI a trecut decesul la "accident în timpul liber" iar publicatia spune ca a intrat intr-un autobuz pe cand in poza apare un camion.

Barbu
1 noiembrie 2016
Dezinformare.

Declarații șocante cu privire la moartea tragică a celor doi polițiști implicați în teribilul accident din Ialomița! Dumitru Coarnă, vicepreședintele Sindicatului polițiștilor, a declarat, pentru "Replica" de Constanța, că mașina fusese dată la casat și avea cauciucuri de iarnă numai pe față. Tot acesta susține că toate cheltuielile de întreținere a autoturismului erau susținute de către Sorin Laurențiu Rădulescu și Gabriel Bălosu. Reprezentanții IPJ Constanța au menționat că ancheta este în derulare și se vor stabili toate aceste aspecte la finele ei, însă autoturismul era dotat cu anvelope de iarnă și avea ITP la zi. "Există posibilitatea ca ITP-ul să fi fost la zi, dar ce știu eu este că nu avea cauciucuri de iarnă decât pe față și că această mașină a fost casată la IPJ Constanța în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, după care a fost repartizată lor. Iar toate reparațiile și, probabil, și ITP-ul, erau suportate de băieții care au murit. Credeți că e prima? Nu sunt fonduri, an de an bugetul a fost diminuat. Practic, în momentul de față, sunt mașini la IPJ Constanța și la TN care au în dotare cauciucuri de vară, dar lucrurile acestea nu se vor spune!", a declarat, pentru "Replica", Dumitru Coarnă, vicepreședintele SNPPC. Reprezentanții IPJ Constanța au menționat că ancheta este în derulare, însă autoturismul era dotat cu anvelope de iarnă, iar inspecția tehnică periodică era la zi. Reamintim că Sorin Laurențiu Rădulescu avea 40 de ani, era șeful Poliției Transporturi Navale Hârșova și locuia în Fetești. Acesta avea un băiat și activa în cadrul Poliției TN din anul 1993. Liviu Gabriel Bălosu, de 40 de ani, era adjunctul lui Rădulescu, locuia în Hârșova și era tatăl unui băiat. Lucra în cadrul TN din anul 2005, înainte activând la Poliția Municipiului Hârșova. Soarta a făcut în așa fel încât să-i aducă împreună în ultima lor misiune, duminică, 4 ianuarie 2015. Tragedia s-a petrecut pe DN 3B din județul Ialomița, drumul care leagă localitățile Bordușani și Cegani. Autoturismul în care se aflau cei doi, o Dacie 1310, a intrat pe contrasens, izbindu-se de un autocar. Potrivit primelor rezultate, s-ar părea că viteza nu a fost adaptată condițiilor de drum, respectiv carosabil acoperit cu gheață. Dacă nici o persoană din autocar nu a pățit nimic, cei doi polițiști au decedat în brațele cadrelor medicale. Imediat s-au născut suspiciunile că autoturismul ar fi avut probleme, lucru infirmat de anumite surse din anchetă, care au menționat că starea autovehiculului era bună, cu inspecția tehnică periodică la zi. Liviu Gabriel Bălosu va fi înmormântat la Hârșova.

Politist tacut
1 noiembrie 2016
Datorie in timpul liber

Politistii fac uz de autospeciale chiar si in afara programului de lucru pentru ca li se ingaduie acest fapt. De ce fac acest lucru? Simplu, pentru ca uzura si combustibilul sunt a

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0515 secunde