Ucisă pentru 30 de lei. Criminalul a incendiat apoi casa pentru a-și ascunde urmele

519
Ucisă pentru 30 de lei. Criminalul a incendiat apoi casa pentru a-și ascunde urmele - criminaloltina-1417711403.jpg

Articole de la același autor

Teroare în localitatea constănțeană Oltina. Un individ de 18 ani s-a dus la vecina sa pentru a împrumuta bani. Pentru că bătrâna a refuzat să-i dea, tânărul a omorât-o în bătaie, a jefuit-o și i-a incendiat casa, pentru a scăpa de urme. Culmea, el este și cel care, după câteva ore, a sunat la 112 pentru a anunța incendiul.

Pompierii constănțeni au fost sesizați, în noaptea de duminică spre luni despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Oltina. După ce au lichidat focul, militarii au găsit, într-o cameră, o femeie de 82 de ani decedată. Pentru că trupul neînsuflețit era ars în totalitate s-a conturat ideea că femeia a lăsat soba nesupravegheată, iar focul ar fi izbucnit din cauza unui coș de fum defect. Numai că necropsia avea să scoată la iveală altceva: femeia fusese omorâtă! Medicii legiști au stabilit că victima avea capul spart, pelvisul rupt, piciorul dislocat din șold și avea și hemoragie internă, semne că moartea fusese una violentă. "Moartea a fost violentă, s-a produs prin contuzie și hemoragie meningo-medulară cervicală, urmare a unei fracturi de coloană cervicală, survenită în cadrul unui politraumatism, prin lovire cu corpuri dure. Între leziunile cervico-medulare și mecanismul de producere a morții există o legătură de cauzalitate directă și necondiționată", au conclu-zionat legiștii.

A sunat la pompieri de pe telefonul victimei

De aici și până la prinderea făptașului nu a fost decât un pas. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au început cercetările, iar autorul crimei a fost prins în noaptea de miercuri spre joi. Și-a recunoscut fapta și le-a povestit anchetatorilor și motivul crimei: 30 lei.

Oamenii din Oltina povestesc faptul că individul, care era vecin gard în gard cu Ileana Dima, de 82 de ani, s-a îmbătat și s-a dus la femeie pentru a-i cere împrumut o sumă de bani. Nervos peste măsură că octogenara nu a vrut să-l împrumute, Ilie Talică, de 18 ani, și-a ieșit din minți și a luat-o la bătaie pe bătrână. Nu s-a oprit până ce nu a lăsat-o fără suflare. După ce a omorât-o, individul i-a furat 30 lei, dar și telefonul mobil, după care a dat foc locuinței pentru a-și ascunde urmele. S-a dus acasă ca și cum nimic nu s-ar fi petrecut, iar când a văzut că imobilul arde, iar din cauza vântului era posibil ca focul să se extindă și la casa lui, a chemat pompierii, culmea, de pe telefonul victimei!

Geaca plină de sânge

Individul le-a povestit procurorilor cum și-a omorât victima. Ba mai mult, acesta le-a pus la dispoziție anchetatorilor și geaca cu care a fost îmbrăcat la momentul crimei, care era plină de sânge.

"Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că inculpatul a pătruns fără drept în locuința victimei, unde a ucis-o pe aceasta, prin loviri repetate cu pumnii în zona capului, comprimare cu picioarele la nivel toracic și sugrumare cu mâinile, cu scopul realizat de a-i sustrage suma de 30 de lei, iar pentru a-și ascunde urmele de la locul faptei a incendiat locuința, astfel că în cursul incendiului a fost carbonizat parțial și cadavrul victimei", precizează procurorul Zafer Sadâc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Ilie Talică are antecedente penale. El a fost reținut de oamenii legii și urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tânărul este acuzat de omor calificat, tâlhărie calificată, distrugere și profanare de cadavre.

v v v

Victima a trecut prin clipe de coșmar și în urmă cu cinci ani. În 2009, aceasta a fost bătută cu bestialitate și supusă la perversiuni sexuale de un tânăr de 25 de ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7592 secunde