"Ucigașul cu BMW" a comis-o din nou. A fost arestat de DIICOT

1288

Articole de la același autor

"Aventurile infracționale" în care a fost implicat Radu Popescu, tânărul condamnat, recent, la cinci ani de pușcărie pentru că l-a omorât, într-un accident rutier, în luna noiembrie 2011, pe fostul antrenor de fotbal Vasile Luban în timp ce acesta aștepta, liniștit, autobuzul în stație, continuă.
Surprinzător, Radu Popescu nu este nici pe departe ușă de biserică sau un "mielușel", așa cum se prezenta, până nu demult, în fața judecătorilor. Spășit și plângând chiar moartea victimei sale, Popescu părea mai mult un tânăr imatur pe care viața l-a lovit din plin prin producerea accidentului soldat cu moartea lui Vasile Luban, care ar fi fost o pură întâmplare.
În realitate, în anii precedenți, el a fost implicat într-o serie de infracțiuni grave care au condus la prejudicierea mai multor per-soane.

Popescu, cel care stătea "de șase"
Vineri, acesta, alături de un alt tânăr, Mircea Cristian Frățilă, a fost prezentat magistraților de la Tribunalul Constanța de procurorii DIICOT Constanța cu propunerea de arestare preventivă pentru infracțiuni privind comerțul electronic.
În sarcina celor doi, procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2008 - noiembrie 2009, alături de un alt complice arestat la București, au montat mai multe dispozitive de citire a cardurilor bancare la bancomate ale mai multor bănci din țară, pe care, ulterior, le scoteau, le duceau acasă, copiau datele de pe ele și le clonau. "Victimele" sunt numeroase, mai ales că indivizii aveau în vizor sucursale ale mai multor bănci din numeroase localități din țară, cum sunt Constanța, București, Brăila, Ploiești, Brașov și Giurgiu. Procurorii spun că băncile vizate cel mai des erau Raiffesen Bank, Banca Transilvania și Banca Română pentru Dezvoltare, iar fiecare sustragere se solda cu o "victorie" ce se transpunea în buzunarele lor cu venituri de mai bine de 4.000 de lei.
Deși ancheta a demarat în anul 2008, aceasta a fost îngreunată de faptul că procurorilor le-a luat mult timp să adune toate sesizările înregistrate la toate băncile din țară păgubite. Identificarea indivizilor care acționau a fost posibilă prin intermediul înregistrărilor video de la bănci. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate acasă la suspecți, procurorii au găsit, la domiciliul lui Frățilă, o parte din hainele cu care acesta era îmbrăcat în timpul infracțiunilor și apărea pe camerele de înregistrare.
Avocatul lui Popescu a susținut însă că rolul acestuia în comiterea infracțiunilor era unul minor, el fiind cel care stătea "de șase", înregistrările video demonstrând acest lucru.
Cu toate acestea, vineri, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis arestarea pentru o perioadă de 29 de zile a celor doi tineri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.481 secunde