Turul de presă NATO, la Scorpions Spring

256
Turul de presă NATO, la Scorpions Spring - armatastiriturul-1555433480.jpg

Articole recomandate

Turul de presă NATO în România a ajuns la Brigada Multinațională Sud-Est (MN BDE-SE). Jurnaliștii participanți la acest eveniment au asistat la un exercițiu demonstrativ desfășurat de personalul Batalionului 26 Infanterie și Contingentul Militar Polonez în cadrul SCORPIONS SPRING 19.2.

MN BDE-SE contribuie la Prezența înaintată consolidată în Polonia cu un detașament de Apărare Antiaeriană, parte a Grupului de Luptă condus de Statele Unite și la Prezența înaintată adaptată având dislocat în România Contingentul Militar Polonez.

Activități de cooperare militară româno-turcă

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Ovidiu Liviu Uifăleanu, l-a primi, zilele trecute, pe omologul său turc, generalul Umit Dundar, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, în cadrul Reuniunii comitetului tehnic pentru activități de cooperare militară, eveniment organizat la București.

Pe parcursul întâlnirii, liderii militari ai forțelor terestre din cele două țări au prezentat activitățile în mediul internațional ale structurilor pe care le comandă, au discutat despre capacitatea de intervenție și operaționalizare, despre standardizare și instruire în comun, respectiv certificarea și evaluarea unităților destinate NATO.

De asemenea, prezența delegației turce la sediul Statului Major al Forțelor Terestre Române a constituit un prilej de planificare a participării partenerului turc cu forțe în cadrul brigăzii multinaționale și a desfășurării unor exerciții militare comune.

Locotenent colonel Dan CRIȘAN

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2743 secunde