Turiști prinși de avalanșă în Munții Făgăraș

127
Turiști prinși de avalanșă în Munții Făgăraș - avalansa-1515246154.jpg

Articole recomandate

Doi turiști au fost prinși de o avalanșă în Munții Făgăraș. Echipele de salvare au ajuns la ei și, din primele informații, viața lor nu este în pericol. În zonă a fost solicitată și intervenția unui elicopter SMURD.

Cei doi turiști vor fi evacuați cu ajutorul elicopterului SMURD care a plecat de la Târgu Mureș și urmează să ajungă în zonă în circa 20 de minute, a spus la Digi24 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Va fi o operațiune de salvare în aer, deoarece elicopterul este dotat cu un troliu.


Salvamontiștii au reulșit să ajungă la victime, iar una dintre ele, o femeie, este în stare mai gravă, însă viața nu îi este pusă în pericol.

Reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș spun că avalanșa s-a produs sub Cota 2000, pe porțiunea cuprinsă între zona Tunel și Cotă. Doi turiști au fost răniți.

Potrivit Salvamont, cele două persoane rănite fac parte dintr-un grup de circa 15 persoane.

La fața locului intervin salvamontiștii din Sibiu și Argeș și un elicopter SMURD. Salvamontștii au pregătite și tărgile de transport pe zăpadă, dacă evacuarea celor doi nu se poate face cu elicopterul.

Salvamontiștii avertizează că temperaturile ridicate de ieri și astăzi favorizează producerea avalanșelor în majoritatea masivelor din țară.

Sursa: Digi24


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7744 secunde