Turistă decedată la Constanța, în condiții suspecte!

Duminică, 27 Iulie 2014
276
O femeie de 49 de ani, din Prahova, venită în vacanță la mare, în Eforie Nord, a decedat în Spitalul Județean Constanța. Femeia a consumat chiftele din pește la o terasă din Eforie Nord, i s-a făcut rău și a fost internată, însă a decedat la scurt timp, susțin reprezentanții Spitalului Județean Constanța.

"Pacienta a ajuns la spital în stare foarte gravă, în șoc toxico-septic, cu diaree puternică. A primit manevre de resuscitare în Unitatea de Primiri Urgențe, însă a decedat la scurt timp după internare. Din experiență, vă pot spune că nu poate fi vorba ca decesul să fi survenit din cauza unei toxiinfecții alimentare, pentru că un adult nu poate ajunge într-o stare atât de gravă în urma unei astfel de diagnostic. Doar copiii pot muri din cauza acestei afecțiuni, pentru că se deshidratează rapid. În acest caz, pentru că moartea a survenit atât de rapid, cazul a fost preluat de reprezentanții de la Medicina Legală, care vor prelua probe de laborator în vederea stabilirii decesului", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Județean Constanța.

Nici reacția Direcției de Sănătate Publică nu a întârziat să apară, directorul instituției precizând că o comisie a direcției s-a întrunit zilele acestea și au fost luate primele măsuri.

"În acest caz, a fost deschisă o amplă anchetă ce a vizat probele de laborator de la terasa la care turista decedată a mâncat. Mai mult, lotul de alimente din care aceasta a servit masa a fost retras de la comercializare și am trimis probe la Institutul Cantacuzino.

Comisia medicală întrunită la Eforie din partea Direcției de Sănătate a stabilit că nu este vorba nici despre botulism și nici despre toxiinfecție alimentară, având în vedere simptomele pacientei. În prezent, ancheta este în plină desfășurare", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

Cazul a intrat și în atenția Poliției, a Protecției Consumatorilor, dar și a Direcției de Sănătate Publică Constanța, care vor declanșa o anchetă.

Pagina a fost generata in 0.346 secunde