Tudorel Toader: Se va abroga articolul din OUG 7 prin care judecătorii puteau fi numiți șefi de mari parchete

163
Tudorel Toader: Se va abroga articolul din OUG 7 prin care judecătorii puteau fi numiți șefi de mari parchete - 61921454-1551118200.jpg

Articole recomandate

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni, după discuțiile de la Guvern cu reprezentanții unor asociații de magistrați, că va fi abrogat articolul din OUG 7/2019 prin care judecătorii puteau fi numiți șefi de mari parchete și revine și avizul la Secția de procurori a CSM. Toader a precizat că noua ordonanță va fi trimisă vineri la CSM, iar săptămâna viitoare va fi adoptată. Ministrul Justiției a mai spus că au fost clarificate celelalte prevederi ale OUG 7.

La discuția de la Palatul Victoria au participat Viorica Dăncilă, Tudorel Toader, președinta CSM, reprezentanții UNJR, ai Asociației Magistraților din România, ai Asociației Procurorilor din România, ai Inspecției Judiciare și ai Secției speciale pentru anchetarea magistraților.

"Toți participanții am apreciat dialogul deschis, pe bază de argumente, pe bază de contraargumente. (...) Cred că am găsit cele mai bune soluții", a susținut Tudorel Toader, într-o declarație la Palatul Victoria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8464 secunde