€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Tudorel Toader, prima reacție după valul de eliberări: Înalta Curte să respecte legea

Ştire online publicată Joi, 20 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, în contextul eliberărilor de miercuri seară, că instanța supremă trebuie să respecte legea privind formarea completurilor de judecători, subliniind că încă din 2014 legea prevede modalitatea în care trebuie constituite.

„Înalta Curte să respecte legea și să formeze completele cum spune legea încă din 2014. Dacă să spunem că în 2014, poate n-au înțeles, ulterior a venit o decizie a CCR care a explicat.

Dacă nici după decizia Curții, se modifică legea, a treia oară și spui că o ținem pe-a noastră, președinți suntem noi și restul îi tragem aleatoriu.

Îi întrebați de dânșii de ce nu au respectat legea. Până la urmă, toți trebuie s-o respecte, chiar dacă e judecător”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri noaptea, eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocații condamnaților au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători, și au fost puși în libertate, după câteva ore, Rudel Obreja, Constantin Niță și Dan Șova.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8847 secunde